Autor: Ehitusuudised • 18. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nissan lülitab sisse Hollandi suurima kollektiivse päikesepaneelkatuse

Nissan kinnitas täna Hollandi suurima kollektiivse päikesepaneelkatuse sisselülitamise. Amsterdamis asuvas Nissan Motors Centerisse paigaldatud päikesepaneelkatus toodab taastuvenergiat, millest piisab sadadele majapidamistele.
Foto: Nissan pressifoto

Hollandi pealinnas asuva Nissan Motor Parts Centeri (NMPC) katusele paigaldatud päikesepaneelkatus koosneb ligi 9000 fotogalvaanilisest elemendist ja toodab aastas piisavalt taastuvenergiat 900 majapidamise tarvis. Päikesepaneelkatus vähendab oluliselt tehase CO2-heidet ja säästab hinnanguliselt 1,17 miljonit kilogrammi CO2 aastas.

See hiigelsuur päikesepaneelkatus toodab peaaegu 70% NMPC poolt aasta jooksul tarbitavast energiast. Peale selle suunatakse mõnede paneelide toodetav energia otse riiklikusse elektrivõrku.

Nissan Energy peadirektor Francisco Carranza kinnitab, et uutesse energialahendustesse investeerimine ja nende lahenduste integreerimine on Nissani intelligentse mobiilsuse nurgakivi.

Projekt on elanike ja ettevõtte esimese koostöö tulemus. Osa projektist rahastas riiklik ühisrahastamissüsteem.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785