Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 13. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rävala puiestee läbimurdelt lammutatakse esimesed hooned

Foto: Postimees/Scanpix
Tallinna Kesklinna valitsus on teinud koos linnavaraametiga vajalikud eeltoimingud, et lähinädalatel saaks asuda lammutama varisemisohtlikke hooneid Rävala puiestee tulevaselt trassilt.

„Suured ehitusprojektid nagu Reidi tee, Haabersti ristmik või Ülemiste tunnel on mitmel aastal edasi lükanud Rävala puiestee läbimurde rajamist Pärnu maanteele. Nüüd oleme jõudmas nii kaugele, et läbimurdele ette jäävate Tatari tn 12/2 ja Tatari tn 14/2 hoovihooneid võib peagi asuda lammutama. Seega tuleb lähemale ka päev, mil Rävala puiesteelt saab sõita otse Pärnu maanteele,“ selgitas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Lammutatavad hoovihooned Tatari tänaval on ehitatud enne I Maailmasõda ilma vundamendita, puuduvad ka niiskustõkked ja ventilatsioon. Seetõttu on mõlema hoone esimese ja teise korruse kandekonstruktsioonid mädanenud ja ohuks läheduses liikuvatele inimestele.

Hoonete tehniline seisukord ei võimaldanud Kesklinna valitsusel sealseid äriruume üürile anda, need on juba aastaid seisnud kasutamata. 2017. aasta alguses suleti mõlema hoone uksed ja aknad, et takistada kõrvaliste isikute sissepääs.

Lammutustööd peaksid saama tehtud hiljemalt jaanuari keskpaigaks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785