Autor: Ehitusuudised • 7. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik tahab loobuda Eesti Teede erastamisest

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on teinud valitsusele ettepaneku loobuda riikliku teehooldusfirma Eesti Teed erastamisest, sest siselepingute lõppemise tõttu on ettevõtte väärtus märgatavalt vähenenud, kirjutab ERR.
Majandusministeerium on teinud valitsusele ettepaneku loobuda riigifirma Eesti Teed erastamisest.
Foto: Andras Kralla

Samuti näeb ministeerium ohtu teehooldussektoris konkurentsi vähenemises, kui ettevõtte peaks ostma mõni konkurent.

Veel eelmine, Reformierakonna juhitud valitsus tegi pisut enne selle kukkumist 2016. aasta sügisel põhimõttelise otsuse ettevõtte ära müüa. Ka pärast seda võimule tulnud Keskerakonna juhitud valitsusel oli plaan Eesti Teede erastamisega edasi liikuda. Kolme partneri koalitsioonileppes seisis, et uus valitsus võtab sihiks müüa riigi osalus ASis Eesti Teed.

Pikemalt saab lugeda ERRist.

Eesti Teedest otsustas riik sel aastal võtta dividendi 2,7 miljonit eurot.

Loe ka Sven Sester: Eesti teed tuleb müüa

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785