Ehitusuudised  • 6 detsember 2018
Uudised
Ainult tellijale

Erinevad kompetentsid BIM valdkonnas

Foto: theagilityeffect.com

Ehitusinfo modelleerimine ja haldamine leiab nüüdisaegses projekteerimis- ja ehitusprotsessis üha enam kasutust. Peale inseneri ja arhitekti erialaste oskuste on olulised ka erialaülesed üldised oskused. Üks selliseid olulisi oskusi on oskus ehitise digitaalset infomudelit kasutada, luua ja selle loomist juhtida.

Muutus projekteerimismaastikul toimus üle kahekümne aasta tagasi, kui pliiatsijoonis asendus CAD-joonistega. Nüüd on toimumas uus muutus, kus kahemõõtmeline projekteerimisprotsess on asendunud kolmemõõtmelise projekteerimisega ja projekteeritud hoone osad sisaldavad infot soojusläbivuse, geomeetria, massi, maksumuse, tootja jne kohta.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785