Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 14. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avati Viimsi riigigümnaasiumi hoone

Täna avati ametlikult uus Viimsi Gümnaasium, mis on esimene riigigümnaasium Harjumaal. Teiseks on Viimsi riigigümnaasium ehitatud peamiselt ristkihtpuidust. Õppetöö käib koolis juba septembrist, täna peeti pidulikku avamispidu.

„Uusi koolimaju ei avata just iga päev, sest nende kavandamisest käiku andmiseni kulub oma aeg. Riigigümnaasiumi avamine on aga Eestis erilise tähendusega, kuna on järjekordseks sammuks keskhariduse arenguteel,“ ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Kati Kusmin tõi välja, et Viimsi Gümnaasium on mitmes mõttes eriline. „Esiteks on see esimene riigigümnaasium Harjumaal, olles oma loomingulise ja funktsionaalse õpikeskkonnaga suunanäitajaks tulevastele koolidele. Teiseks on Viimsi riigigümnaasium ehitatud peamiselt puidust, mis on meile paljudele südame- ja kodulähedane loomulik materjal."

Koolimaja kavandamisel võeti lähtekohaks võimalikult väikese energiavajadusega hoone loomine, koolimaja kandekonstruktsiooniks on valdavas osas ristkihtpuit. Puit on taastuv loodusvara ning on tehtud uuringuid, mis tõestavad, et puidust hoones tunneb inimene ennast hästi.

Viimsi riigigümnaasiumi hoone arhitektuurilahenduse autoriteks on Novarc Group AS ning KAMP Arhitektid OÜ. Koolihoonet projekteeris ja ehitas Merko Infra AS.

Viimsi Gümnaasiumi koolijuht Karmen Paul rõõmustas, et koolimaja on kahe kuu jooksul juba omaks võetud. "Meie õppeaasta alguse pop-up koolist on saanud kool, mis on nüüd n-ö up and running. See on hea auraga maja! Ent meie võlu peitub veel paljus muus peale kaasaegse õpikeskkonna, kuna just inimesed ilmestavad seda oma energia ja isikupäraga. Me ei ole ideaalsed, aga me töötame selle nimel, et olla suurepärased – suurepärased kaaslased iga õppija arengus."  

Uus koolimaja on ka juba auhindadega pärjatud. Aasta puitehitis 2018 konkursil võitis Viimsi Gümnaasium rahva lemmiku ja Arcwood liimpuidu eriauhinna.

Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Keit Paal märkis, et projekt oli Merkole väga huvitav. „Saime uudseid puidulahendusi kasutades ise targemaks ja meil on väga hea meel selle üle, et valmis sai mõnus keskkond, kus Viimsi lapsed saavad tarkust koguda.“

540 õpilasele ehitatud tänapäevane gümnaasiumihoone asub Haabneemes, Viimsi vallas ning mille netopind on ligi 4 150 ruutmeetrit. Ehitustööde maksumuseks on 5,1 miljonit eurot ilma käibemaksuta. Ehitustöid rahastati Euroopa Regionaalarengu Fondi ning riigieelarvelistest vahenditest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785