Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 29. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mapril valmis Karulaugu spordikeskus

Mapri Ehitus rajas Viimsisse kaasaegse Karulaugu Spordikeskuse. 11 300 ruutmeetrises mitmete spordihoones on ka täismõõtmetega pallimängude väljak ja tenniseväljakud.

“Karulaugu Spordikeskus valmis projekteerimise ja ehitustöövõtu meetodil. Hoone on rajatud betoonkarkassil ning vastavalt kasutusomapärale kasutati suurte sillete teostamiseks järeltõmmatud vahelae lahendust. Hoone kõrgus ning kuju olid eelnevalt määratud, seega tuli inseneridel leida eri nõudmistega spordiruumidele parimad lahendused. Eestis esmakordselt lahendati tenniseväljakute küte laekassettidega kiirgusküttel. Tennise- ja korvpalliväljakud on varustatud kõrgekvaliteetsete LED valguslahendustega Soome tootjalt. Analoogsed lahendused on kasutuses Kalevi Spordihallis ning Tondiraba Jäähallis,” rääkis Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos.

Viimsi kooli kõrval asuvas spordihoones on täismõõtmetega pallimängude väljak koos tribüünidega kuni 1000 pealtvaatajale, 4 tenniseväljakut, ruumid fitnessklubile koos jõusaali ja rühmatreeningute saalidega, tantsusaalid, maadlussaal ning riietusruumid nii staadioni kui ka spordihoone treeningvõimaluste kasutamiseks. Tenniseväljakutele on paigaldatud Australian Open’iga analoogne väljakukate.

Hoones on 23 riietus- ja pesuruumi, 9 sauna ja lõõgastusala koos 12 kohalise mullivanniga. Karulaugu Spordikeskus toob kokku vähemalt 15 spordiklubi rahva ning annab võimaluse kasutada ühiselt hoones koha leidnud spordimeditsiini sihtasutuse teenuseid. 

“Karulaugu spordikeskus on hea näide erasektori kaasamisest, et täita neid soove, milleks avalikul sektoril alati ei pruugi ressursse jaguda. Maprile oli projekti läbi viimine huvitav ja tulvil väljakutseid, sest kuni valmimiseni tuli teha muudatusi. Spordikeskuse valmimise märksõnad olid järjepidev suhtlemine ja kõigi osapoolte väga hea koostöö,” lisas Tarmo Roos.

“Viimsi on kiirelt arenev omavalitsus ja on väga tore, et tekkis võimalus kaubakeskuste kõrval rajada spordikeskus. Nii koolilapsed kui ka harrastussportlased saavad tenniseväljakutel, pallisaalis ja fitnessklubis usinalt harjutada. Kõrval staadionil treenivatel kergejõustiklastel tekkis võimalus tulla keskusse pesema ja saunatama. Ja tugitoolisportlastel on meie tribüünidelt hea korvpalli vaadata,” ütles Marek Kaleta, Karulaugu Spordikeskuse juhatuse liige.

“Oleme rahul ehitajaga, kes turu ülekuumenemise ja tööjõu puuduse tingimustes tegi väga korralikku tööd,” märkis Marek Kaleta. 

Mapri Ehitus OÜ tegevusalad on ehituse peatöövõtt ja projektijuhtimine, põllumajandusehitus ning betoonitööde teostamine. Mapri Ehituse 2017. aasta ehitustööde maht oli 63,5 miljonit eurot, ettevõte annab tööd ligi 100 inimesele.

Mapri Ehitusel on tänavu töös mitmed ehitusobjektid üle Eesti: WoHo kvartali 2. kõrghoone ja Metalli tn 5 büroohoone Tallinnas, Tulivee salapiiritusmuuseum ja kontserdikeskus Lüganusel, Milremi remondihall Tapal, kortermajad Pärnus ja Tartus. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785