Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 3. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste City uue büroohoone ehitab Oma Ehitaja

Foto: KOKO Arhitektid
Oma Ehitaja ja Technopolis Ülemiste sõlmisid ehituslepingu Ülemiste Citysse uue büroohoone ehitamiseks. Technopolis Ülemiste rajab Sepapaja tänavale 12-korruselise büroohoone, 5-korruselise parkimismaja ja linnaväljaku. Büroohoone valmib 2020. aasta kevadeks.

„Oma Ehitaja jaoks on tegemist firma ajaloo ühe suurema ja põnevama objektiga, mille ehitamisel saame näidata oma täit potentsiaali,“ sõnas Oma Ehitaja ASi juhatuse esimees Kaido Fridolin. „Ehitatav büroohoone on kavandatud kaasaegse töökeskkonna ja sisekliimaga hooneks, mille ehitusel tuleb erilist tähelepanu pöörata tehnosüsteemide lahendustele. Kindlasti pakub meie jaoks positiivset väljakutset ka asjaolu, et majale taotletakse LEED GOLD sertifikaati, mis tähendab, et see peab vastama rangetele keskkonnanõuetele nii ehituskvaliteedi, materjalide kui töömeetodite poolest.“

„Uue büroohoone ehitus algab juba oktoobri teises pooles. Koos samale kinnistule rajatava parkimismaja ja linnaväljakuga saab sellest meie lähiaastate mahukaim projekt,“ sõnas Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov.

Oma Ehitajaga teeb Technopolis Ülemiste koostööd esmakordselt. „Oma Ehitaja on teinud koostööd keerukate projekteerimis- ja ehitustöövõttude lepingute realiseerimisel mitmete arendajatega, sealhulgas ka rahvusvahelistega, mis sai valikul määravaks."

Sepapaja tn 1 hoonete ehitusega muutub Ülemiste City visuaalne ilme olulisel määral. Tegemist on linnaku nn „väravahoonetega“, mis asuvad kahe tähtsa sissepääsutee Suur-Sõjamäe ja Lõõtsa tänava vahetus läheduses ning neist saab oluline maamärk kõigile, kes lähenevad linnakule Lasnamäe ja kesklinna poolt.

KOKO Arhitektide projekteeritud uues büroohoones saab olema kokku 10 800 m2 üüritavat pinda. Astmelise klaasfassaadiga hoone südame moodustab kõrge esimene korrus, kus asuvad fuajee ja vastuvõtulaud ning võimalikud toitlustus- ja kaubanduspinnad. Lisaks on uue büroohoone lõunaküljele kavandatud linnaväljak koos lippude, purskkaevu ning istumisalaga. 

Büroohoone ja selle kõrval asuv parkimismaja ühendatakse omavahel galeriiga ning sissepääs parkimismajja saab olema Suur-Sõjamäe tänavalt. Lisaks enam kui 540 auto parkimiskohale on hoonesse kavandatud ka jalgrattaparkla.

Arendaja Technopolis Ülemiste investeerib büroohoonesse kokku ligi 20 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785