Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Ülikooli raamatukogu valmis neli kuud enne tähtaega

Foto: Sixten Sepp
Ehitustrust ja Tallinna Ehitustrust lõpetasid Tartu Ülikooli raamatukogu rekonstrueerimistööd ennetähtaegselt, andes ruumid tellijale üle käesoleva aasta 31. augustil. Hankelepingu lõpptähtaeg oli järgmise aasta 9. jaanuar.

Hankelepingu järgi olid ehitustööd ette nähtud kolmes etapis ja pidid valmima 17 kuud pärast lepingu sõlmimist.

"Raamatukogu ehitustööde ennetähtaegse valmimiseni viis ehitaja, tellija ja ruumide tegeliku kasutaja  -- raamatukogu hea ja kiire konstruktiivne kolmepoolne koostöö," ütles Ehitustrusti juht Kaido Somelar. 

Esimene ehitusetapp valmis 2017. aasta detsembris, seejärel leiti, et kogu hoone on võimalik kokkulepitust varem valmis ehitada.

"Panustasid kõik osapooled, minnes kaasa ehitaja visiooniga tööde graafiku osas," ütles Somelar.

Rekonstrueerimistööde mahtu kuulusid ka tuletõkketsoonide ja evakuatsiooniväljapääsude rekonstrueerimine. Paigaldati uued kauba-, raamatu- ja reisijateliftid. Rekonstrueeriti fuajee, hoidlad, teise ja kolmanda korruse lugemissaalid ja töötajate ruumid.

Samuti on põhjaliku uuenduskuuri läbinud konverentsikeskus. Projekti koosseisu kuulus hoone tugev- ja nõrkvoolu rekonstrueerimine, ventilatsioonisüsteemi osaline ümberprojekteerimine ja ehitus. Lisaks rekonstrueeriti olme- ja sadeveekanalisatsioonisüsteem, osaliselt hoone esine väljak, siseõue ja hoone ümbruse haljastus ja heakord. Ehitati uus jalgrattaparkla, istumisalad ja välisvalgustus.

Hoone suletud netopind on kokku 27 641 ruutmeetrit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785