Tartu Ülikooli raamatukogu valmis neli kuud enne tähtaega

Foto: Sixten Sepp

Ehitustrust ja Tallinna Ehitustrust lõpetasid Tartu Ülikooli raamatukogu rekonstrueerimistööd ennetähtaegselt, andes ruumid tellijale üle käesoleva aasta 31. augustil. Hankelepingu lõpptähtaeg oli järgmise aasta 9. jaanuar.

Hankelepingu järgi olid ehitustööd ette nähtud kolmes etapis ja pidid valmima 17 kuud pärast lepingu sõlmimist.

"Raamatukogu ehitustööde ennetähtaegse valmimiseni viis ehitaja, tellija ja ruumide tegeliku kasutaja  -- raamatukogu hea ja kiire konstruktiivne kolmepoolne koostöö," ütles Ehitustrusti juht Kaido Somelar. 

Esimene ehitusetapp valmis 2017. aasta detsembris, seejärel leiti, et kogu hoone on võimalik kokkulepitust varem valmis ehitada.

"Panustasid kõik osapooled, minnes kaasa ehitaja visiooniga tööde graafiku osas," ütles Somelar.

Rekonstrueerimistööde mahtu kuulusid ka tuletõkketsoonide ja evakuatsiooniväljapääsude rekonstrueerimine. Paigaldati uued kauba-, raamatu- ja reisijateliftid. Rekonstrueeriti fuajee, hoidlad, teise ja kolmanda korruse lugemissaalid ja töötajate ruumid.

Samuti on põhjaliku uuenduskuuri läbinud konverentsikeskus. Projekti koosseisu kuulus hoone tugev- ja nõrkvoolu rekonstrueerimine, ventilatsioonisüsteemi osaline ümberprojekteerimine ja ehitus. Lisaks rekonstrueeriti olme- ja sadeveekanalisatsioonisüsteem, osaliselt hoone esine väljak, siseõue ja hoone ümbruse haljastus ja heakord. Ehitati uus jalgrattaparkla, istumisalad ja välisvalgustus.

Hoone suletud netopind on kokku 27 641 ruutmeetrit.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785