Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. september 2018

Leedo: Hiinas on puitmajadele piiramatu turg

Autor: Postimees/Scanpix
Laevandusärist taandunud Vjatšeslav Leedole kuuluv Saare Erek avas nädalavahetusel Hiinas Hubei provintsis Jingmeni linnas ühena esimest Hiinas freespalk- ja elementmajade tehase, kus töötab 100 inimest. Ettevõtja rääkis Äripäevale, et kavandab juba ka teise tehase rajamist.

Vjatšeslav Leedo esineb 4. oktoobril toimuval majanduskonverentsil Äriplaan 2019

Pane ennast kirja SIIN.

Leedo sõnul loodab ta väga, et nende järel lähevad Hiina ka teised eestlased, kes tahavad tööd teha ja teenida. Puitmajade tootmine on tema kinnitusel vaid üks etapp ning koostöövõimalusi Eesti ettevõtete vahel on seal piiramatult.

Vastavatud tehases on 15 000 ruutmeetrit kaetud pinda. Tehas suudab aastas toota 200 000 ruutmeetrit toodangut.

Leedo sõnul planeerisid nad saavutada tehase täisvõimsuse paari aastaga, kuid praegu usub ta, et nad jõuavad selleni juba poole aastaga. „Meil on tulnud tellimusi paari-kolme päevaga juba aasta jagu ette. Ja 200 000 ruutmeetrit võimsust aastas tähendab kuskil 100 miljonit käivet," hindas ta.

"Planeerisime siin teise tehase ehitamist paari aasta pärast, aga tundub, et seda peab hakkama kohe ehitama," ütles Leedo.

Puit- ja elementmajade tootjatele näeb Leedo Hiinas piiramatut turgu.  "Eesti ettevõtjad peaksid julgemalt siia tulema ja sulanduma, sest hiinlased võtavad hea meelega Euroopa Liidust inimesi vastu ja siin on mööblitootjatele, igasugustele disaineritele, projekteerijatele piiramatu turg. Lihtsalt on vaja järjekindlust. Siin ei ole nii, et tuled ja teed kohe," ütles Leedo.

Loe täismahus intervjuud Äripäevast.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785