Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raivo Rand: nii ei saa, et iga kvartal teeme viiendiku rohkem

Foto: Postimees/Scanpix
Ehituse kasv ilmselt pidurdub, nii ei saa edasi minna, et iga kvartal teeme 20 protsenti rohkem eelmise aasta sama perioodiga võrreldes, kommenteeris Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juht Raivo Rand

Eesti ehitusturu maht suurenes tänavu teises kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 22 protsenti. Ehituse tegevusala lisandväärtuse kasv panustas majanduskasvu enim kuuendat kvartalit järjest.  

"Juba puhtfüüsiliselt ei ole neid töökäsi ja masinaid ja võimsusi, millega seda kasvu niimoodi jätkata. See kasv võib tulla küll lähiperioodis natuke hinnatõusult ja uute tehnoloogiate paremate võtete kasutamisega, aga mitte tööjõu arvelt," selgitas Rand ERRile.

Ta prognoosib, et 20-protsendiline kasv hakkab järgmisel aastal asenduma jätkusuutliku kahe- kuni viieprotsendilise kasvuga.

Loe edasi ERRist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785