Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 3. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsä Woodi Pärnu tehas alustas tööstuslikku tootmist

Foto: Maris Tomba
Metsa Woodi Pärnu kasevineeritehas alustas eelmisel nädalal ametlikult tööstusliku tootmisega. Soomes valmistatud kasespoon väärindatakse vineeriks Pärnu tehases. Tootmismahuks on planeeritud 50 000 kuupmeetrit kasevineeri aastas.

”Tehaseprojekt on edenenud graafiku järgi nii Soomes kui Eestis. Oleme nüüd tähtsas etapis, kus käivitame tööstusliku tootmise. Siiani on tehtud katsetootmist ja toodete kvaliteedi kohta oleme saanud suurepärast tagasisidet. Olen rõõmus, et oleme Eestist leidnud väga motiveeritud ja professionaalseid inimesi, kes on koos meiega selles suures projektis töötanud. Töö jätkub tootmise edasise aredamisega,” rääkis valdkonnajuht Esa Kaikkonen.

Metsä Woodi Pärnu tehases töötab praegu 65 tootmis- ja 10 administratiivtöötajat. Tootmine toimub kolmes vahetuses viis päeva nädalas. Septembris alustavad veel 12 uut tootmistöötajat. Soomes asuv kasevineeri järeltöötlustehas viiakse üle Pärnusse jaanuari lõpuks ja siis on plaanis palgata järgmised 30 tootmistöötajat ning jätkuvad ka koolitused.

”Käesolev aasta on Pärnu tehase töötajatele olnud väga intevsiivne periood. Lisaks tootmise käivitamisele on väga lühikese aja jooksuol kasutusele võetud mitmeid erinevaid programme ja tegevusmudeleid. Olen uhke meie motiveeritud, professionaalse ja hästi koolitatud personali üle,” rääkis tehasejuht  Kaarel Tali.

”Teooriat ja praktikat ühendav koolitusprogramm uutele töötajatele on osutunud edukaks. Ohutustehnika on omandatud suurepäraselt ja võingi öelda, et selles valdkonnas oleme olnud kõige edukamad. Õnnetusjuhtumeid ja süttimisi ei ole siiamaani olnud, ka haiguslehtede hulk on püsinud väga madalal tasemel,” kiitis Tali.

Tehas saavutab projektvõimsuse 2019. aasta lõpuks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785