Autor: Ehitusuudised • 9. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: 1Partner Ehitus

1Partner Ehitus rajab käsitööõlle tootjale pruulikoja

1Partner Ehitus rajab Eesti suurima väikepruulikoja Põhjala tellimusel Noblessneri sadamalinnakus asuvasse ajaloolisesse hoonesse uue pruulikoja.

Kunagise Noblessneri tehase koostetsehhi pruulikojaks ümberehitamise hanke võitis 1Partner Ehitus, mille juhi Üllar Hinno sõnul on tegemist arhitektuurimälestisega, mis taastatakse rangete muinsuskaitsenõuete järgi.

“Noblessneri kvartal on varsti Tallinna üks esinduslikumaid uusi elurajoone ning 1916. aastal ehitatud koostetsehhist saab selle piirkonna ehe. Pruulikojaks ja restoraniks renoveeritavas hoones säilitakse kogu säilinud algupärane interjöör. Näiteks eksponeeritakse nii omaaegsed tööstusmasinad kui nõukaaegsed ohutusplakatid,” lisas Hinno.

Üllar Hinno sõnul hoone välisseinad vaid puhastatakse ning paatina ehk aegade jäljed jäävad nähtavaks. “Säilitatakse ka “Cocherill 1895” raudteerelssidest põrandatalad ning isegi algupärased põrandaplaadid,” rääkis Hinno. Esmakordselt Eestist saab vaadata otse restoranist õlle pruulimise protsessi.

1Partner Ehituse juhi sõnul alustatakse pruulikoja sisseseade monteerimisega augusti keskel ning pruulikojast hakkab õlu voolama selle aasta lõpus.

Eesti suurim väikeõlletootja Põhjala rajab Noblessneri sadamalinnakusse lisaks uuele pruulikojale ka Eesti suurima käsitööõllede valikuga restorani. Kokku investeerib Põhjala pruulikoja ja õllerestorani rajamisse üle viie miljoni euro. Renoveeritavas kompleksis on üle 2400 ruutmeetri pinda.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785