Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 17. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pacēvičs: fassaadisüsteemide tuleohutus tuleks üle vaadata

Foto: Eiko Kink
Enam kui aasta on möödunud suurest tulekahjust Grenfelli tornelamus Londonis, mille uurimine näitas, et tragöödia põhjustas peamiselt isolatsioonimaterjal. Kuigi Eestis ei ole näha vahetut suure tulekahju ohtu fassaadidele, on olemasolevate regulatsioonide ülevaatamine ehituskvaliteedi säilitamise huvides oluline, kirjutab Sakreti tegevjuht Kaspars Pacēvičs Postimehes.

Tuleohutuse nõuded ei ole Balti riikides ühesugused ning Eestis pole need kõige rangemad. Kuigi toodetele eraldi esitatavad nõuded on paigas, ei ole see samamoodi ehitusmaterjalide kombineeritud kasutamisel.

"Euroopa Tehnilise Hindamise Organisatsioon (EOTA) väljastab sertifikaate ehitusmaterjalidele, sealhulgas välise soojustuse komposiitsüsteemidele. Praegu Eestis sellist sertifikaati ei nõuta, aga näiteks Lätis on see kohustuslik. Lätis ja Leedus ei ole võimalik ilma selle sertifikaadita töid teha. See reegel kehtib kõikidele riiklikult rahastatud projektidele, sealhulgas ka «kohaliku KredExi» kortermajade renoveerimistöödele," kirjutab Pacēvičs.

"Omanikud peaksid meeles pidama, et üleeuroopaline heakskiit annab rohkem kindlust, et kasutatud materjalide eluiga on pikk ning ehitustööd ei vaja paari aasta pärast ümbertegemist. Umbes 80 protsendil vanadest majadest on ventileeritav fassaad, igal detailil on ka CE-märk, aga keegi ei tea, mis juhtub, kui üks detail järele annab," paneb ta südamele.Loe täismahus artiklit Postimehest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785