Katuseehitajate kvaliteet on seinast seina

Foto: Ruukki

Katuseehitajat otsides võiks valida ettevõte, mis on spetsialiseerunud just katuste ehitamisele, kel on olemas spetsiaalsed tööriistad ja kogemused ning jätta üldehitajad muid ehitustöid tegema, soovitas Ruukki Productsi katusetoodete piirkonna müügijuht Kristjan Õsso saates Eramaja ehitus.

Saade eramaja ehitusest on Äripäeva raadio eetris teisipäeviti kell 15.00. 

Kuula 92,4 FM või https://www.aripaev.ee/raadio/

Katuse ehitusega tingimata suvekuudeni oodata ei ole vaja – tänapäeval saab katust paigaldada ka talvistes tingimustes.

Õsso selgitab saates, et katus ei koosne ainult katusekattematerjalist, vaid sinna kuuluvad ka aluskate, vihmaveesüsteem, turvatooted ja ka lumetõkked. Järjest rohkem kasutatakse katust ka kui kohta päikesepaneelidele, mis toodavad elektrit või soojendavad tarbevett.

Teraskatuse eeliste kohta toob ta välja, et tänu veekindlate liitekohtadele ja kergusele on viimasel ajal katuste puhul eelistatud 15-20 kraadise kaldenurgaga katuseid hea katta just terasplekiga. 

Teraskatuse suurima mure – vihmaste ja tormiste ilmadega tekkiva lärmi kohta ütleb Õsso, et kui katusealune  on korralikult soojustatud, siis heli kuulda ei ole. Kui on tõesti mure, et katus teeb lärmi, siis on kasutatud vähe kinnitusvahendeid või on mõni kruvikoht jäänud lahti, ehk katuse peaks korralikult kinnitama, tuletab Õsso meelde. Ta tunnistab, et ka katuseehitajate kvaliteet on seinast-seina ja palju esineb ka musta ja halvakvaliteedilist tööd.

Saatejuht on Lauri Leet. 

Saatesarja aitab kuulajani tuua Bosch.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785