Katuseehitajate kvaliteet on seinast seina

Katuseehitajat otsides võiks valida ettevõte, mis on spetsialiseerunud just katuste ehitamisele, kel on olemas spetsiaalsed tööriistad ja kogemused ning jätta üldehitajad muid ehitustöid tegema, soovitas Ruukki Productsi katusetoodete piirkonna müügijuht Kristjan Õsso saates Eramaja ehitus.

Katuse ehitusega tingimata suvekuudeni oodata ei ole vaja – tänapäeval saab katust paigaldada ka talvistes tingimustes.

Õsso selgitab saates, et katus ei koosne ainult katusekattematerjalist, vaid sinna kuuluvad ka aluskate, vihmaveesüsteem, turvatooted ja ka lumetõkked. Järjest rohkem kasutatakse katust ka kui kohta päikesepaneelidele, mis toodavad elektrit või soojendavad tarbevett.

Teraskatuse eeliste kohta toob ta välja, et tänu veekindlate liitekohtadele ja kergusele on viimasel ajal katuste puhul eelistatud 15-20 kraadise kaldenurgaga katuseid hea katta just terasplekiga. 

Teraskatuse suurima mure – vihmaste ja tormiste ilmadega tekkiva lärmi kohta ütleb Õsso, et kui katusealune  on korralikult soojustatud, siis heli kuulda ei ole. Kui on tõesti mure, et katus teeb lärmi, siis on kasutatud vähe kinnitusvahendeid või on mõni kruvikoht jäänud lahti, ehk katuse peaks korralikult kinnitama, tuletab Õsso meelde. Ta tunnistab, et ka katuseehitajate kvaliteet on seinast-seina ja palju esineb ka musta ja halvakvaliteedilist tööd.

Saatejuht on Lauri Leet. 

Saatesarja aitab kuulajani tuua Bosch.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed