Fotod: Aasta tehasemaja 2018 väljast ja seest

Konkursil Aasta tehasemaja 2018 parimaks tehasemajaks valitud Kodumaja (KM Element OÜ) Orsnes Park korterelamud Norras T¸nsbergis on konkursi þürii hinnangul tõeline premiumklassi toode. Kompleksi iseloomustab ruumiline läbimõeldus, kõrge insenertehniline tase ning arhitektuurne terviklikkus.

Arenduskompleks koosneb kolmest viiekorruselisest kortermajast, kus on kokku 97 korterit suletud brutopinnaga 8606 m2. Hooned on ehitatud tehases valmistatud puitkarkass-ruumelementidest. 

Korterite planeeringute juures on kasutatud mitut lahendust, luues esteetilised, avarad, valgusküllased ja lihtsa skandinaaviapärase funktsionalistliku joonega elamispinnad. Iga korter on varustatud elutuba pikendava rõdu või terrassiga.

Kortermajade vaheline rohe- ja puhkeala seob kompleksi tervikuks. 

Mullu paistis ettevõte konkursil silma parima ühiskondliku hoone kategoorias Tuvvägeni hooldekoduga ja 2016. aastal üldvõidu noppinud, seni veel maailma kõrgeima puithoone tiitlit kandva elamuga Treet.

Loe ka Aasta tehasemaja 2018 tiitli napsas kortermajade kompleks Norras

Galerii

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed