Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 5. aprill 2018

Fotod: Aasta tehasemaja 2018 väljast ja seest

Autor: Kodumaja AS
Konkursil Aasta tehasemaja 2018 parimaks tehasemajaks valitud Kodumaja (KM Element OÜ) Orsnes Park korterelamud Norras Tønsbergis on konkursi žürii hinnangul tõeline premiumklassi toode. Kompleksi iseloomustab ruumiline läbimõeldus, kõrge insenertehniline tase ning arhitektuurne terviklikkus.

Arenduskompleks koosneb kolmest viiekorruselisest kortermajast, kus on kokku 97 korterit suletud brutopinnaga 8606 m2. Hooned on ehitatud tehases valmistatud puitkarkass-ruumelementidest. 

Korterite planeeringute juures on kasutatud mitut lahendust, luues esteetilised, avarad, valgusküllased ja lihtsa skandinaaviapärase funktsionalistliku joonega elamispinnad. Iga korter on varustatud elutuba pikendava rõdu või terrassiga.

Kortermajade vaheline rohe- ja puhkeala seob kompleksi tervikuks. 

Mullu paistis ettevõte konkursil silma parima ühiskondliku hoone kategoorias Tuvvägeni hooldekoduga ja 2016. aastal üldvõidu noppinud, seni veel maailma kõrgeima puithoone tiitlit kandva elamuga Treet.

Loe ka Aasta tehasemaja 2018 tiitli napsas kortermajade kompleks Norras

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785