Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 22. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kilomeetrikõrguse ehitise püstitamine edeneb taas

Foto: drian Smith + Gordon Gill Architecture/Jeddah Economic Company
Maailma kõrgemaiks ehitiseks pürgiva Adrian Smithi + Gordon Gill Architecture kavandatud Jeddah Toweri ehitustööd Saudi Araabias on peale viivitusi tagasi graafikus.

“Meil on olnud viivitusi. Sellise ulatusega projektide puhul tuleb neid alati ette. Loodan, et suudame olukorraga toime tulla,” ütles ehitise arendaja Jeddah Economic Company juht Mounib Hammoud Oman Timesile.

Ajalehe andmeil põhjustas viivituse ehitusgraafikus betoonitööde tehniline keerukus, mille tõttu tuli hoone ehitusprojektis muudatusi teha. “Projekt ja tegelikkus ehitusplatsil, teooria ja paigaldus on kaks eri maailma,” kommenteeris Jeddah Economic Company arendusohvitser Hisham Jomah ajalehele.

Hoone ehituse peatöövõtja on Saudi Binladin Group koos Mace ja Arcadisega. Viimastel andmetel on ehitustööd jõudnud 63. korruseni.

Hoone betoonsüdamik ja fassaaditööd loodetakse lõpetada 2019. aastal, ehitise avamine on kavandatud 2020. aastaks.

Valminud ehitis saab olema vähemalt 1000 meetri kõrgune, ületades kõrguselt seega Dubais asuvat 828 meetri kõrgust Burj Khalifat, mis on praegu tunnistatud maailma kõrgeimaks ehitiseks.

Arhitektibüroo Adrian Smith+Gordon Gill Architecture esitlesid esialgu Kingdom Toweri nime kandnud hoone kavandeid esimest korda 2011. aastal. Ehitustööd algasid 2013. aastal.

Hoonesse on kavandatud Four Seasons hotell, luksuslikud elu- ja büroopinnad ning maailma kõrgeima asukohaga observatoorium.

“Pilvelõhkujate ekspertidena” tuntud Adrian Smith ja Gordon Gill asutasid oma ettevõtte 2006. aastal. Nende käsi on mängus olnud ka Burj Khalifa, Chicagos asuva Trump Toweri ja Londonis asuva Broadgate Toweri kavandamisel.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785