Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 2. märts 2018

Arhitektide Liit jagas medaleid

Aasta parimaks kolleegiks valiti arhitekt Raul Vaiksoo,
Autor: Reio Avaste
Eesti Arhitektide Liidu üldkogul anti üle ka teenetemedalid viimase aja silmapaistvamatele tegijatele arhitektuurimaastikul ning parima kolleegi preemia.

Parima projektijuhi teenetemedaliga tunnustati Indrek Tärnot kui euroopaliku projekteerimiskultuuri pühendunud juurutajat. Peaprojekteerijana on Indrek Tärno juhtinud mitmete silmapaistvate hoonete projektide koostamist, neist viimane ja mahukaim oli Eesti Rahva Muuseum.

Möödunud aasta parima arendaja teenetemedali pälvis Balti Jaama turu kui linnaruumi rikastava, julge, mitmekesise ja inspireeriva keskkonna arenduse eest Astri Kinnisvara.Medali võttis vastu Astri Kinnisvara juhatuse liige Tarmo Kleimann.

Parima kohaliku omavalitsuse arhitekti teenetemedal anti üle Tallinna Linnaplaneerimise Ameti arhitektile Jaak-Adam Looveerile. Eelkõige tunnustati tema rolli „Tallinna peatänava“ ja Kalamaja peatänava projektide arendamisel ning Reidi tee projekti tasakaalustamisel. Alates 2017. aasta sügisest veab Jaak-Adam ka ruumiloome eksperdirühma tööd Riigikantselei juures.

Parima konstruktori teenetemedali pälvis Jaanus Natka, kelle loodud konstruktsioonilahendusi saab näha näiteks Eesti Rahva Muuseumis, sh silmapaistvat 60 meetri pikkust peakandurit, 40 meetri pikkuse konsooliga varikatust, 40 meetri pikkust ja 70 meetri laiust sillaosa, betoonelemente ja teraskonstruktsioone.

Eesti Arhitektide Liit valis aasta parimaks kolleegiks arhitekt Raul Vaiksoo, kes on alati abivalmis ning leidnud aega jagada oma laialdasi teadmisi ka teistega, seda näiteks seenioride väljasõitudel. Lisaks arhitektitööle tegeleb Vaiksoo muusikaga ning on kirjutanud sisukaid raamatuid Eesti ajaloost. Kolleegid tunnustavad Raul Vaiksood pühendunud arhitektuurialase tegevuse ning mitmekesise panuse eest Eesti kultuurilukku.

Konstruktor Jaanus Natka.
Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785