Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 26. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adveni juht: edu saavutavad energiaettevõtted, kes investeerivad koos klientidega

Adven Eesti 2017. aastal valminud Loo katlamaja.
Foto: Adven Eesti
Adveni Eesti juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on energia tootmises tuntav huvitav trend, kus edu saavutavad need energiaettevõtted, kes investeerivad koos klientidega lahendustesse, mis aitavad tarbida vähem ja soodsamat energiat.

Adven Eesti on sõlminud pikaajalise kokkuleppe nii soojus- kui jahutusenergia tarneks Ülemiste ning T1 kaubanduskeskustega. Tänapäevase energiateenuse osutamise kogemusest Ülemiste ja T1 näitel räägib Adven Eesti energialahenduste ekspert Kevin Vaher 13. märtsil toimuval konverentsil Säästlik hoone 2018.

Pane ennast kirja SIIN.

“Sellises olukorras eristab edukaid ettevõtteid oskus olemasolevate klientide tootmismahu languse taustal tagada lisaks kliendi võidule ka enda tootmise kasumlikkuse kasv,” selgitas Heinam, kelle sõnul saab müügimahtu kasvatada ainult uusi kliente juurde võites.

Eesti ühe suurima soojuse tootja Adven Eesti investeeringute maht kasvas 2017. aastal ligi 1,8 ja müügitulu 1,1 miljoni euro võrra võrreldes aasta varasemaga. Samuti kasvasid ettevõtte tootmismahud 389 gigavatt-tunnini saavutades möödunud aastal tipptaseme.

Adveni Eesti soojuse tootmise portfelli maht kasvas 2017. aastal äriklientide segmendis ligi 28 megavatti ja kaugkütte segmendis rohkem kui 4 megavatti.

Kokku investeeris Adven ligi 4,8 miljonit eurot, millest ligi 1,1 miljonit moodustasid Keskkonnainvesteeringute Keskuse investeeringutoetused. Ligi 21 miljoni euro suuruse auditeerimata müügitulu juures ulatus ettevõtte möödunud aasta puhaskasum 1,68 miljoni euroni.

 “Möödunud aastal alustasime kõigi Adveni kaugkütte katlamajade üle viimist taastuvenergiale, aga samal ajal on oluliselt kasvanud investeeringud ka  olemasolevate ja uute äriklientide juures,” kommenteeris möödunud aasta tulemusi Adveni juhatuse esimees Urmo Heinam. “Investeeringud aitavad kasvatada olemasolevate klientide juures tegutsemise tõhusust, kuid tiheda konkurentsi tingimustes hoiame silmad lahti ja oleme avatud ka uute ettevõtete ostmise võimalusele”.

Lisaks soojusele ka jahutus

Uutest investeeringutest alustas Adven 2017. aastal lokaalsete katlamajade ehitamist Paldiski kalajahutehasele ja Tallinna vanglale ning soojuse ja jahutuse tootmiseks vajalike energiakeskuste ehitustööde ettevalmistamisega Ülemiste ja T1 kaubanduskeskustes. Samuti alustati uute biokütte katlamajade ehitamist Väike-Maarjasse, Viiratsisse ja Adaverre ning lõpetati taastuvenergia katlamajade ehitus Laagris ja Lool.

Heinami sõnul jätkatakse 2018. aastal suurte investeeringutega, mistõttu oodatakse stabiilset ärimahtude kasvu. Oluline fookus on äriklientidele lokaalsete energialahenduste ärimahu kasvatamisel. “Lisaks soojusele, suudame pakkuda ka tõhusat jahutuse tootmist, mis näiteks Skandinaavia soojamajanduse trende hinnates annab Advenile tugeva konkurentsieelise.”

Adven on üks suurimaid energiatootjaid Eestis, tegutsedes kaheksateistkümnes kaugküttepiirkonnas üle Eesti. Ettevõte pakub energialahendusi tööstus- ja teenindussektoris, varustab soojusega era- ja ärikliente ning tegeleb maagaasi jaotusvõrgu haldamisega.

Adven Eesti on sõlminud pikaajalise kokkuleppe nii soojus- kui jahutusenergia tarneks Ülemiste ning T1 kaubanduskeskustega. Tänapäevase energiateenuse osutamise kogemusest Ülemiste ja T1 näitel räägib Adven Eesti energialahenduste ekspert Kevin Vaher 13. märtsil toimuval konverentsil Säästlik hoone 2018.

Pane ennast kirja SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785