Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fahle Pargi ärikvartalis algasid ulatuslikud lammutustööd

Foto: Fausto
Endise tselluloositehase alal Tallinnas Tartu maantee ääres, kuhu juba aasta pärast kerkib uus äri- ja elukvartal Fahle Park, algasid mahukad lammutustööd. Lammutamisele lähevad mitmed nõõukogudeaegsed hooned, millel puudub muinsusväärtus. Kokku toimuvad lammutustööd 9000 ruutmeetril.

„See objekt on üsnagi keerukas, sest mitmed hooned on päris kõrged ning kogu ehitis asub mäe peal,” ütles objektijuht Rainer Tiigi lammutusfirmast Aspen Grupp OÜ. „Kuna peame säilitama erinevaid sektsioone hoonetest, siis on sellega palju tegemist ning tuleb olla väga ettevaatlik. Kuna aga meil on pea 25meetrise siruulatuse ja pika noolega ekskavaator, siis saame kõrgeid osi ehitistest hõlpsasti ja turvaliselt lammutada.”

Tiigi kinnitas, et kõigi linnaelanike ja möödasõitjate ohutus on igati tagatud ning lammutustööd kellelegi ohtu ei kujuta. On võimalik, et Tartu maantee poolt lammutama asudes taotletakse mingiks perioodiks ka tee sulgemine, kuid sellest antakse piisava varuga ette teada.

Pooleteise aasta jooksul ehitab ja rekonstrueerib Fausto Capital aadressile Tartu maantee 80 modernse äri- ja elukvartali Fahle Park. Arenduse esimeses etapis valmib 21 500 ruutmeetri jagu A-klassi nõuetele vastavat äripinda. Arenduse kogumaht on enam kui 100 000 ruutmeetrit.

Kvartali arhitektuurse lahenduse on teinud KAOS Arhitektid OÜ.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785