Uudised
Ainult tellijale

Aasta ehitusinsener Ivo Roolaht: arg ei tohi olla

Ivo Roolaht Aasta ehitusinseneri galal Tööandjate Majas.   Foto: Raul Mee

Tartu Lõunakeskuse renoveerimise peakonstruktorina Eesti Ehitusinseneride Liidult Aasta Ehitusinsener 2017 tiitli pälvinud Ivo Roolaht ütleb, et kuigi inseneritöö on ajas muutunud ning usk reguleerimisse, klassifitseerimisse ja sertifitseerimisse kipub domineerima, hoiavad huvitavad ja väljakutseid täis tööülesanded ehituskonstruktori elukutse tema jaoks köitvana.

“Raske on midagi uut öelda,” märgib ligi 25 aastat ehituskonstruktorina töötanud Ivo Roolaht esmalt ettevaatlikult, kui temalt ajakirja Ehitaja tarvis intervjuud palun, ent juttu ajades ei korda me tegelikult sugugi vaid tuntud tõsiasju. Esmalt räägime tiitlist. “Sama hästi oleks sobinud ka mõni teine … Ilmselgelt on Eestis eelmisel aastal tehtud võimsaid asju,” ütleb ta välja. “Ise arvan, et personaalia, kes täpselt tiitli saab, polegi nii oluline, pigem on tähtis tähelepanu tõmbamine erialale.”

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785