Riia Sillave kinnitati RB RAILi nõukogu esimeheks

Foto: Rail Baltic Estonia

RB RAILi aktsionärid Rail Baltica Estonia, Eiropas Dzelzceļa Līnijas ning Rail Baltica Statyba kinnitasid 15. jaanuaril Rail Balticu ühisfirma RB Raili uue nõukogu. Esimeheks sai Riia Sillave, nõukogu aseesimeesteks Edvīns Bērziņš ja Karolis Sankovski. Ühisettevõtet juhib sel aastal Eesti.

Eesti omanik otsustas tagasi kutsuda ühe oma esindaja Indrek Orava ning tema asemele RB RAILi nõukogusse nimetada Riia Sillave. Sellest tulenvalt tuli kutsuda tagasi kogu nõukogu ning uus ametisse nimetada. 

RB RAIL AS-i nõukogu uue esimehena märgib Riia Sillave, et nõukogu peamine eesmärk on toetada ettevõtte tegevust nii, et Rail Baltica raudtee valmiks õigeks ajaks ning ettenähtud finantsperioodi jooksul. „Mul on hea meel, et kõik kolm Balti riiki on ettevalmistavas faasis head koostööd teinud. RB Raili nõukogu eesistumise ajal keskendun ennekõike projekti tehnilise külje arengule,“ rõhutas Sillave.

Nõukogu koosneb kuuest liikmest – iga aktsionär esitab kaks liiget. Nõukogu liikmed nimetatakse ametisse kolmeks aastaks. Aktsionäride leping näeb ette, et nõukogu esimees vahetub roteeruvalt igal aastal ühisettevõtte teise liikmesriigi esindaja vastu. 

Riia Sillave on ettevõtte Rail Baltic Estonia – ühe kolmest Rail Baltica projekti teostavast ettevõttest – tegevjuht. Tema laialdased teadmised projektijuhtimise alal pärinevad Greenfield BCTMP tselluloositehase AS-i Estonian Cell tegevuse käimalükkamisest 2006. aastal. See oli tolle aasta suurim välisinvesteering Eestisse. Sillave oli selle ettevõtte esimene töötaja ning juhatuse liige. Aastatel 2012–2017 töötas ta AS-i Estonian Cell aktsionäri peakorteris, suure paberimassi- ja paberitootmise ning -müügi kontserni Heinzel grupi finantsjuhina. Oma karjääri alguses, aastatel 1997–2004, töötas ta ka Saksa autotööstusettevõtte Webasto Thermosysteme GmbH peakontori kontrolliosakonna juhina Müncheni lähedal Stockdorfis Saksamaal. Tulles tagasi kodumaale, liitus ta Rail Baltica projektiga 2017. aasta detsembris ning alates 2018. aastast on ta ühtlasi RB Rail AS-i nõukogu esimees.

Riia Sillave on omandanud diplomi ärijuhtimise alal Ludwig-Maximilians-Universitätis Münchenis Saksamaal.

 

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785