23. jaanuar 2018

Kapitel sai Skanste bürookompleksi esimese etapi ehitusloa

Autor: Kapitel
Riia linna ehitusamet väljastas Skanste Biznesa Centrs bürookompleksi esimese ehitusetapi ehitusloa. Hoonet projekteerib Eesti Arhitektuuribüroo Pluss koostöös Läti partneriga SIA Birojs T22. Ehitustöödega on kavas alustada 2018. aasta kevadel ning bürookompleksi esimese etapi hooned valmivad 2019. aasta lõpuks, teatas ettevõte.

Skanste Biznesa Centrs bürookompleks hõlmab kokku viit büroohoonet, milles on väljaüüritavat büroopinda kokku 43 600 m2. Bürookompleksi parkimismajas ja maa-alustes parklates luuakse parkimiskohad ligikaudu 1600 sõidukile. Energiatõhusad ja jätkusuutlikud A-klassi büroohooned projekteeritakse BIM ehk ehitusinfo mudelprojekteerimise põhimõtetest lähtuvalt ning vastavalt BREEAM-i rahvusvahelisele standardile.

Enne ehitusprojekti väljatöötamist viidi 2016.–2017. aastal läbi projekti keskkonnamõju hindamine, mille lõpparuande kinnitasid Läti keskkonnajärelevalve institutsioonid ja mille kiitis heaks Riia omavalitsus. See aitab projekti arendusprotsessis teha parimaid valikuid, lähtudes keskkonnast, elanikest ja olemasolevast infrastruktuurist ning minimeerides võimalikku negatiivset mõju ehituse ajal ja edasise ekspluatatsiooni käigus.

Skanste Biznesa Centrs arendusprojekti esimene etapp hõlmab kaht 11-korruselist büroohoonet, mis on omavahel ühendatud teise korruse tasapinnalt ning maa-aluste parkimiskorrustega . Hoonete kõrgus ja ehitusmaht lähtub kehtiva Riia ajaloolise keskuse ja selle kaitsetsooni territooriumi planeeringust ja hoonestamisreeglitest. Büroohoone üüripind on 22 700 m2 ning kokku rajatakse maapealseid ja maa-aluseid parkimiskohti ligikaudu 600 autole. Hoone kummaski tornis hakkab asuma 700–800 töökohta ning külastajate arv ulatub 1000 inimeseni päevas.

Järgmiste etappide raames on plaanis rajada kolm büroohoonet üürile antava kogupinnaga 20 900 m² ning bürookompleksi keskele mitmekorruseline parkimismaja. Järgmiste arendusetappidega plaanitakse alustada 4–5 aasta jooksul, piisava nõudluse korral varem. Ehitustööde ajal võib esineda lühiajalisi ebamugavusi ümbruskonna elanikele ja külastajatele, peamiselt on see seotud transpordi- ja jalakäijate liikluse piirangutega ehitusplatsi vahetus läheduses, samuti suureneb müratase.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785