19. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta Tehasemaja konkurss 2018 alustab

Aasta Tehasemaja 2017 konkursi võidutöö: talveaed katusel.
Foto: EstHus
Eesti Puitmajaklaster ja -liit kutsuvad majatootjaid osalema kaheksandal tehasemaja valdkonna konkursil Aasta tehasemaja. Konkursi uuenenud ülesehituse alusel saavad registreeruda nüüd ka puidust väikeehitised ja tehastes toodetud puidust erilahendused.

Konkursi eesmärk on tunnustada Eestis toodetud puitmaju ja selle valdkonna innukaid ettevõtjaid, kes sektorina kannavad olulist rolli Eesti majanduses nii täna kui tulevikus. Tunnustuse ja esiletõstmise ning konkursil osalemise vajalikkust kinnitavad ka varasemad osalejad. EstHus OÜ juhatuse liige, Janek Paabut sõnas 2017.a võiduauhinda üle võttes, et meeskonnale nii ajaliselt kui mahuliselt väljakutsuv projekt sai konkursi kaudu olulise tunnustuse. „Selline ridaelamute kompleksi arendus oli siiamaani suurim meie ettevõtte ajaloos. Palju tänu Eesti Puitmajaliidule ja ?klastrile, kes Aasta Tehasemaja konkurssi nende aastate jooksul on korraldanud, sest puitmajad väärivad tunnustust.“

Aasta Tehasemaja 2017 konkursi üldvõitja ja parim puitkarkassmaja oli EstHusi Rootsis asuv 61 ridaelamuboksist koosnev kompleks üldpinnaga 7370 m2. Projekt eristus teistest tehniliselt keerukate lahenduste nt katusele projekteeritud talveaed ja arhitektuurse terviklikkuse poolest.

Tehasemaja konkursile võib esitada Eesti tehases toodetud puitmaju, mis on valminud ja kliendi poolt vastu võetud perioodil 2015-2018. Kandideeriv objekt peab sisuliselt vastama kolmele nõudele: puidust valmistatud põhikonstruktsioon, toodetud Eesti tehases ning  hoone kujundamine ja valmistamine peab olema kontrollitud Eesti ettevõtte poolt.

Traditsiooniliselt valib Aasta Tehasemaja välja žürii, kuhu kuuluvad tunnustatud arhitektid, ehitusinsenerid ja ajakirjanikud.

Aasta tehasemaja 2018 konkursi üldvõitja ning parim käsitööpalkmaja, masintoodetud palkmaja, puitkarkassmaja, väikeehitis ning erilahendus kuulutatakse välja 4. aprillil ehitusmessil Eesti ehitab.

Konkursil osalemise täpsed tingimused ja juhised on leitavad Eesti Puitmajaliidu ja puitmajaklastri kodulehelt. Töid oodatakse 11. märtsiks. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785