5 jaanuar 2018

Elering sõlmis mahuka torumaterjali tootmise lepingu

Foto: Envir.ee

Eesti elektri- ja gaasisüsteemihaldur Elering sõlmis koos Soome riigiettevõte Baltic Connector Oyga torumaterjali tootmise lepingu riikidevahelise Balticconnectori mereosa ehitamiseks.

Materjali tootmise leping on kogu Balticconnectori projekti üks mahukamaid lepinguid ja tagab vajamineva materjali – gaasitoru meres paikneva osa valmistamise. Torujuhtme lõigud toodab Kreeka ettevõte Corinth Pipeworks Pipe Industry SA kohalikus tehases.

Torujuhe koosnem kokku 6500 lõigust, mis valmivad 2018. aasta lõpuks. Nende kokku keevitamisel moodustab ligi 80 km pikkune Balticconnectori mereosa, mis paigaldatakse merre vastavalt projekti ajakavale 2019. aastal.

Balticconnector ühendab Eesti ja Soome maagaasivõrgud 150 km pikkuse gaasi ülekandetoruga. Gaasi transpordiks torus ehitatakse mõlemasse riiki kompressorjaamad. Koos Eesti-Läti gaasiühenduse tugevdamisega on kogu Balticconnectori projekti maksumus ligi 300 miljonit eurot. Sellest tuleb Euroopa Liidu toetusena enam kui 200 miljonit eurot.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785