ABB renoveerib Orissaare alajaama

ABB tootmine Jüris.
ABB tootmine Jüris.

Elering sõlmis ABBga lepingu Saaremaal asuva Orissaare 110-kilovoldise alajaama täielikuks renoveerimiseks. Tööd maksavad 1,58 miljonit eurot ja valmivad 2018. aasta detsembris.

Praegune Orissaare 110 kV alajaam on ehitatud 1970. aastate lõpus. Selle seadmete seisukord on halb ning on juhtunud seadmete purunemist. Uue alajaama ehitus tõstab Saaremaa elektrivarustuse töökindlust.

Orissaare uus alajaam tuleb kahesektsioonilise jaotlaga, kuhu ühendatakse kaks õhuliini ja kaks jõutrafot. Alajaam saab uue juhtimishoone, selle territooriumile rajatakse drenaaž. Ehitatakse ka uued õlikogumissüsteemid. Samuti uuendatakse alajaama releekaitse-, juhtimis- ja automaatikasüsteemid. Muu hulgas on alajaama renoveerimisel arvestatud kavandatavate uute 110-kilovoldiste merekaablite rajamisega Väikesse ja Suurde väina.

Lähiaastatel investeerib Elering Lääne-Eesti suursaarte varustuskindluse parandamisse mitukümmend miljonit eurot.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed