19. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB renoveerib Orissaare alajaama

ABB tootmine Jüris.
Autor: Raul Mee
Elering sõlmis ABBga lepingu Saaremaal asuva Orissaare 110-kilovoldise alajaama täielikuks renoveerimiseks. Tööd maksavad 1,58 miljonit eurot ja valmivad 2018. aasta detsembris.

Praegune Orissaare 110 kV alajaam on ehitatud 1970. aastate lõpus. Selle seadmete seisukord on halb ning on juhtunud seadmete purunemist. Uue alajaama ehitus tõstab Saaremaa elektrivarustuse töökindlust.

Orissaare uus alajaam tuleb kahesektsioonilise jaotlaga, kuhu ühendatakse kaks õhuliini ja kaks jõutrafot. Alajaam saab uue juhtimishoone, selle territooriumile rajatakse drenaaž. Ehitatakse ka uued õlikogumissüsteemid. Samuti uuendatakse alajaama releekaitse-, juhtimis- ja automaatikasüsteemid. Muu hulgas on alajaama renoveerimisel arvestatud kavandatavate uute 110-kilovoldiste merekaablite rajamisega Väikesse ja Suurde väina.

Lähiaastatel investeerib Elering Lääne-Eesti suursaarte varustuskindluse parandamisse mitukümmend miljonit eurot.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785