28. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank: korterite ehitushind kasvas 1400 eurole

Ero Viik kinnisvaraturu otseülekandelt Facebookis.
Foto: Facebook
Kortermajade puhul on ruutmeetri ehitushind kasvanud 2017. aasta algusega võrreldes 20% ja jõudnud 1400 euroni ruutmeetri kohta, rääkis Swedbanki kinnisvarasektori juht Ero Viik.

Swedbanki andmetel oli korterelamute ehitushinna tasemeks aasta alguses 1100-1200 eurot ruutmeetri kohta. „Arendajatega vesteldes on meile öeldud, et alla 1400 euro ruutmeetri kohta ei ehita korralikku hoonet enam valmis,“ ütles Viik tänasel kinnisvaraturu olukorra tutvustusel.

Viik märkis, et korterite ostjad on väga hinnatundlikud ja kallimate elamispindade müügitempo on selgelt aeglustunud. Uute korterite laojääk ulatub praeguse müügitempo juures ühe aasta müügimahuni. Tallinnas ja Harjumaal on elamispindade sektoris müügis üle 200 uusarendusprojekti. Viimase kolme kvartali jooksul tuli seejuures müüki 30 uut projekti, mille korteritest müüdi samade kvartalite jooksul maha 40%.

Swedbank hindab kinnisvaraturgu stabiilseks. Elamispindade turule on tulemas senisest veelgi suuremaid arendusprojekte. Väiksemate arenduste osakaal väheneb ja seda eelkõige ehitushinna kasvu tõttu. Ühisrahastusest hangivad vahendeid eelkõige väiksema kogemusega kinnisvaraarendajad, kellest esimesed on juba ka makseraskustes, lisas Viik.

Autor: Anne Oja Kinnisvarauudised.ee toimetaja-juht

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785