Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 27. november 2017

Mapri paneb nurgakivi Balti suurimale aianduskeskusele

Rohelise pargi kõrgeim hoone.
Autor: Roheline park
Mullu heade majandustulemustega silma paistnud Mapri Ehitus paneb homme, 28. novembril koos arendaja Rohelise pargi ja Tartu linnapeaga nurgakivi Tartu piirile Rohelisse Parki kerkivale Baltimaade suurimale kodu- ja aianduskeskusele Gardest. Aprillis 2018 uksed avavas keskuses on müügipinda 9000 ruutmeetrit, projekti maksumus on ligikaudu 6 miljonit eurot.

Aianduskeskuse näol on tegu pargi esimese suurhoonega. Lisaks müügipinnale rajatakse180-kohaline parkla ning 150-kohaline restoran.

Kodu- ja aianduskeskuse projekteerija on Design Police Department OÜ ja Thermoflor B.V. Ehitustöid teostab Mapri Ehitus OÜ ja Thermoflor B.V. Siselahendused on välja töötanud DeHaanRetail Supportgroep B.V.  

Mapri Ehituse juhataja Priit Jaagant ütles, et Mapri Ehitus koos Hollandi partneri Thermofloriga paneb moodsa aianduskeskuse Rohelisse Parki püsti tulevaks kevadeks. “Oleme olnud pargi esimeste asukate hoonete ehituse juures ja meie arvates peab Tartu sissesõidul avanev arhitektuurne pilt olema tänapäevane. Rohelise Pargi valmimine aitab sellele kindlasti kaasa.” 

Gardesti juhatuse liikme Kersti Jeetsi sõnul on loodav aianduskeskus Eestis uudse kontseptsiooniga, mis on sarnane IKEA-le. “Üldistatult on keskus üks suur pood, milles paiknevad avarad osakonnad erinevatele kaubagruppidele. Keskus hakkab pakkuma laias valikus aia- ja toataimi, aiamööblit, tööriistu, toitu ja tarvikuid lemmikloomadele, sisustuskaupa, lõikelilli ning hooajalist talukaupa. Esindatud on ka mõned kaubamärgid nö shop-in-shop lahendusena.” Aastaringselt lai kodu- ja aianduskaupade valik on jaotatud eri osakondadesse ning Eestis uuenduslik ostukeskkonna ülesehitus ja kliendi liikumissuuna koordineerimine teevad kliendile ühest poest teise liikumise mugavaks.Gardest annab tööd 40 inimesele.

Loe ka Mapri ehitab Tartusse 6000 ruutmeetrise aianduskeskuse ja Tartu kõrgeim hoone tuleb linnapiirile

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785