Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 21. november 2017

Aasta ehitaja 2017 on Valdo Rohtla

Autor: Meeli Küttim
Eesti Ehitusettevõtjate Liit kuulutas täna ministeeriumite ühishoone konverentsisaalis toimunud sügiskonverentsi „Ehitame Eestit“ raames välja konkursi „Aasta Ehitaja 2017“ võitja, kelleks osutus Mapri Ehitus OÜ projektijuht Valdo Rohtla. Võidu tõid Balti Jaama Turu ehitustööd.

Andrea Hein – Merko Ehitus Eesti AS, Eesti Telekomi uue büroohoone ehitus, Mustamäe tee 3, Tallinn

Tiit Joosti – Merko Ehitus Eesti AS,Tallinna Lennujaama trammiliini taristu projekteerimine ja ehitus, Tartu mnt. 101, Tallinn

Erki Kukka – Ehitustrust AS, Lõunakeskuse renoveerimine ja laiendamine, Ringtee 75, Tartu

Allar Kuusk – Hausers Ehitus OÜ, Sepapaja Selveri hoone renoveerimine ja ehitus, Sepapaja 2, Tallinn

Peeter Laidma – Merko Ehitus Eesti AS, Elu- ja ärihoone ehitus, Poordi 1, Tallinn

Joonas Matteus – EF Rand ja Tuulberg AS,Veerenni Tervisekeskuse ehitus, Veerenni 53a, Tallinn

Leo Rahu – Merko Ehitus Eesti AS, Tondi 90 astmepumpla veetorustiku rajamine

Raiki Reiljan – Tallinna Teede AS, Juuliku liiklussõlme ja teelõigu ehitus, Tallinna ringtee, Harjumaa

Andres Soom – EF Rand ja Tuulberg AS, Allika tööstuspargi laohotell ja Stera tootmishoone, Paldiski mnt. 434a, Tallinn

Marek Sööt – Nordecon AS, Järveküla kooli ehitus, Reti tee 20, Peetri alevik, Harjumaa

Valdo Rohtla – Mapri Ehitus OÜ, Balti Jaama Turu ehitus, Kopli 1, Tallinn

Klaus Treimann – Hausers Ehitus OÜ, Brüsselis asuva Eesti Vabariigi alalise esinduse administratiivhoone renoveerimistööde ja vastuvõtuala laienduse ehitustööd, Rue Guimard 11/13 1040, Brüssel

Anno Veider – Embach Ehitus OÜ, Äri- ja büroohoone ehitus, Ülikooli 2a, Tartu

 

„Aasta ehitaja 2017 konkursi võitja, projektijuht Valdo Rohtla juhtimisvaldkond oli lai ning meeskond suur, ent tema süstemaatilisus ning oskus erinevate osapooltega ühist keelt leida viis õnnestunud tulemuseni,“ kommenteeris Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor ja konkursi "Aasta Ehitaja 2017" žürii esimees Indrek Peterson.

"Tööandjana on mul loomulikult väga hea meel, et meie projektijuht sellise tunnustuse pälvis," ütles Rohtla eest auhinda vastu võttes Mapri Ehituse juht Priit Jaagant. "Et ehitajad saaks väljapaistvaid tulemusi saavutada, on vaja arhitektuuriliselt põnevaid projekte ja head koostööd tellijaga ning tänavu need tingimused meil Balti Jaama Turu puhul ka olid."

Aasta ehitaja tiitlile võis esitada nii pea- kui alltöövõtu projektijuhte, kelle juhitud ehitusobjekt on valminud ajavahemikul: 2. oktoober 2016 – 1. oktoober 2017. Nominente võisid esitada nii EEEL-i kuuluvad kui ka Liitu mitte kuuluvad ettevõtted ja ehitusobjektide tellijad. Petersoni sõnul pälvis tänavu esimest korda tunnustuse liitu mitte kuuluva ettevõtte projektijuht.

Üheksandat korda toimunud konkursi eesmärk on leida parim ehitusjuht, kelle töö on pälvinud tunnustuse nii töö tellija, arhitekti, projekteerija kui ka omaniku järelvalve teostaja poolt. EEEL valis parimat ehitajat juba üheksandat aastat järjest ning konkursi eesmärk on  ehitaja ameti väärtustamine ja oma ala parimate tunnustamine.

Konkursi žüriisse kuulusid Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor Indrek Peterson, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse liige Ilmar Link, Ekspert LM Invest OÜ juht Lembit Makstin, 

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebane,  Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu juhatuse liige Tõnis Tarbe, RKAS-i  ehitusjuhtimisosakonna juhataja Igor Gerasenkov ja OÜ Meediapilt juhataja Liivi Tamm.  

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785