Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 9. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mainor Ülemiste võlakirjad märgiti 1,3 korda üle

Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Mainor Ülemiste 10 miljoni eurose võlakirjaemissiooni esimese etapi mitteavalik pakkumine oli edukas ja märgiti 1,3-kordselt üle. Ettevõte otsustas esimese etapi mahtu ülemärgitud summa võrra suurendada 2,65 miljonini.

AS Mainor Ülemiste teatas oktoobris, et kavatseb emiteerida tänavu IV kvartalis ja 2018. aastal kokku kuni 10 miljoni euro väärtuses võlakirju, mis lunastuvad aastal 2023. Esimese 2 miljoni eurose mitteavaliku pakkumise märkimise tähtaeg oli 6. novembril.

Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak rõõmustas, et nagu kahe aasta tagusel emissioonil, oli ka nüüd suur huvi kõigis kolmes Balti riigis. “Märgitud võlakirjadest 51% jäi Eestisse, 40% läks Leetu ja 9% Lätti ning märkijateks olid nii erainvestorid kui institutsioonid.”

48 investorist 15 omasid Mainor Ülemiste võlakirju ka eelnevalt. “Eriliselt hea meel on mul selle üle, et meie linnakusse investeerivad ka meie enda töötajad, kes ostsid võlakirju ligi 10% ulatuses pakkumise summast,“ oli Nõlvak rahul.

Emissiooni järel esitab Mainor Ülemiste taotluse võlakirjade kauplemisele võtmiseks Nasdaq Balti börside alternatiivturul First North.

Võlakirjaemissiooni teine etapp on planeeritud läbi viia järgmise aasta aprillis. Võlakirjade emiteerimise eesmärgiks on ettevõtte põhitegevuse finantseerimine ja seniste võlakirjade refinantseerimine.

Emissiooniga kaasatavate vahenditega jätkatakse ettevõtte pikaajalise strateegia elluviimist, mille tulemusel saab Ülemiste City linnakust ööpäevaringselt toimiv elu- ja töökeskkond. Mainor Ülemiste konsolideeritud käive oli 2016. aastal 5,7 miljonit eurot (2015: 5,1 miljonit), muud äritulud 1,8 miljonit eurot (2015: 0,8 miljonit) ning puhaskasum 6,4 miljonit eurot (2015: 5,5 miljonit). 2016. aastal investeeris ettevõte hoonete ehitusse ja seadmete parendamisse 16 miljonit eurot. Ettevõtte omakapital oli majandusaasta lõpu seisuga 84 miljonit eurot.

Ülemiste City on Tallinna lennujaama kõrval asuvale 36-hektarilisele endise Dvigateli tehase territooriumile loodud Baltimaade suurim teadmistel põhinev ärilinnak, mida arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785