Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 25. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toimub rahvusvaheline seminar õõnespaneelide projekteerijatele

Foto: Eesti Betooniühing
Täna ja homme toimub esmakordselt Eestis rahvusvaheline seminar ehituskonstruktoritele „Õõnespaneelide ja vahelagede projekteerimine – selle tagapõhi ja näited (Hollowcore Slab and Floor Design – background and examples)”. Seminari peakorraldajaks on Rahvusvaheline Eelpingestatud Õõnespaneelide Assotsiatsioon (International Prestressed Hollowcore Association – IPHA).

Kahepäevasel seminaril esinevad oma ala suurimad asjatundjad Euroopast ja Ameerikast.

Seminar annab projekteerijale hea ülevaate rahvusvahelisest kogemusest eelpingestatud õõnespaneelide projekteerimisel. Sel aastal korraldatakse „IPHA Tehniline Seminar 2017”  koos Rahvusvahelise Betoonehituse Föderatsiooniga (Federation for Structural Concrete – fib). Teemade käsitlemisel kasutatakse fib-i uuringutulemusi ja materjale.

IPHA tehniline seminar 2017 on esmajoones suunatud ehituskonstruktoritele, aga samuti on see soovitav täienduskoolitus õõnespaneelide tootmisega seotud inseneridele.

„Esmakordselt Eesti betoonehituse ajaloos võõrustame sellisel tasemel betoonehituse korüfeesid kogu maailmast,” ütles Eesti Ehitusinseneride Liidu juhatuse esimees Jaanus Olop. „Paljud nendest, kelle raamatute järgi tänased Eesti insenerid on oma haridust omandanud ja veel rohkem täiendanud, seisavad neil kahel päeval lihast ja luust meie ees,” lisas Olop.

Inglise keeles toimuval seminaril osaleb 138 osavõtjat ja 12 esinejat 27 riigist. Esimesel päeval on ettekanded suunatud pingebetoonist õõnespaneelide kui üksikelementide arvutamisele, teise päeva ettekanded käsitlevad õõnespaneelidest vahelagede kui terviksüsteemi kavandamist.

„IPHA Tehniline Seminar 2017” toimub 25.-26. oktoobril Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotellis Tallinnas.

Ürituse peakorraldajaks on Rahvusvaheline Eelpingestatud Õõnespaneelide Assotsiatsioon. Kaaskorraldajateks on Rahvusvaheline Betoonehituse Föderatsioon, Eesti Betooniühing ja Eesti Ehitusinseneride Liit.

Rahvusvaheline Eelpingestatud Õõnespaneelide Assotsiatsioon (International Prestressed Hollowcore Association – IPHA) on rahvusvaheline organisatsioon, mis koondab pingebetoonist õõntega vahelagede ja seinte projekteerimise, tootmise ja turundamisega seotud kogemust. Selle organisatsiooni üheks tegevuseks on üle-aastaste tehniliste seminaride korraldamine.

Rahvusvaheline Betoonehituse Föderatsioon (Federation for Structural Concrete / federation internationale du beton – fib) on mittetulunduslik organisatsioon, mille eesmärgiks on tegeleda rahvusvahelisel tasemel betoonehituse arendamisega nii teaduslikul kui praktilisel tasemel betooni tehniliste, majanduslike, esteetiliste ja keskkonnaalaste omaduste parendamise nimel. fib tekkis 1998. aastal kahe erineva organisatsiooni – CEB (Comite Euro-International du Beton, Euro-rahvusvaheline betooni komitee) ja FIP (Federation Internationale de la Precontrainte, pingebetooni rahvusvaheline föderatsioon) – ühendamise teel.

Eesti Betooniühing on fib-i liikmeks alates 2006. aastast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785