Otsitakse Eesti kõige jätkusuutlikumat hoonet

Green Building Council ja Kinnisvara- ja Energiaklaster kuulutasid rahvusvahelise rohelise ehituse nädala raames oktoobri algul välja konkursi Eesti kõige jätkusuutlikuma hoone ja projekti leidmiseks. Samuti antakse autasu kõige jätkusuutlikumale ettevõttele. Võitjad pääsevad edasi Euroopa tasemelisele konkursile, kus valitakse välja Euroopa kõige jätkusuutlikum hoone.

Auhinnakonkursi "Eesti kõige jätkusuutlikum hoone” raames hinnatakse nii hoonete kui projektide juures 8 erinevat kategooriat -- majanduslik stabiilsus, haldus, ressursid, energia, tervis- ja heaolu, jäätmed ja vesi, saasted ja materjalid, transport, maakasutus ja ökoloogia.

Kuna jätkusuutlikkus ei seisne üksnes keskkonnasõbralikkuses, on oluline pöörata tähelepanu ka majanduslikule ja sotsiaalsele sfäärile. Tuginedes mõiste definitsioonile, on oluline leida see tasakaalupunkt, kus kõik kolm eelnimatatud valdkonda oleksid üheaegselt täidetud.

Konkursi I voorus valitakse eelkomisjoni poolt välja hulk Eestis asuvaid projekte ja hooneid, et tagada piisav osalejate arv, kuid igaüks on oodatud esitama konkursile oma kandidatuuri. Iga kandidaat täidab ära küsimustiku, mille alusel koostatakse esialgne pingerida.

Ühtekokku on konkursil neli vooru, mille käigus þüriisse kuuluvad audiitoritöö kogemustega liikmed võrdlevad osalejate antud vastuseid tegeliku olukorraga, inspekteerivad kolme parimat hoonet ja projekti ning viivad läbi vestlused.

Konkursile kandideerimise tähtaeg on 29. detsember 2017. Võitjad selguvad 2018. aasta kevadel. 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed