Eva Kiisler • 28 september 2017

Hansson: kogu ülekuumenemine suundub ehitusse

Foto: Andres Haabu

Ehitussektor on ülekuumenemise lävel. Riik peaks seda oma kulutustes arvesse võtma, et ei kannataks teiste sektorite ettevõtted ja majandus tervikuna, rääkis Eesti Panga president Ardo Hansson tänasel konverentsil Äriplaan 2018.

Hansson tõi välja, et hetkel on valitsussektori investeeringute kasv kontsentreeritud ehitussektorisse, samuti on ehitussektoril kõige suuremad ootused tööhõive osas.

Juba toimunud hõivatute arvu muutust kirjeldades ütles Hansson, et olukord ehitussektoris ei ole veel nii dramaatiline, nagu eelmise buumi ajal, kuid selle poole liikumas. „Siis liikusid inimesed põllumajandusest ja tööstusest ehitusse. Praegu ei ole seda veel juhtunud, aga liigub sinnapoole.“

Hansson soovitas valitsusel ehitusse tehtavaid investeeringuid tagasi tõmmata. „Me näeme küll palju valitsuse rahaga ehitatut, aga kui teised ettevõtted  ei saa seetõttu enam oma plaane teostada, viib see majanduse tasakaalust välja.“

Hanssoni sõnul peaks riigi fiskaalpoliitika olema majandust tasakaalustav jõud, sest erasektori investeeringud ja euroraha jõuavad ehitusse nagunii.

Hansson viitas korduvalt möödunud kümnendi buumile ja tõi välja, et 2007. aastal töötas Eesti majandus 10% üle oma potentsiaali, praegu oleme jõudnud punkti, kus Eesti majandus on üle oma potentsiaali 2%. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785