Autor: Eva Kiisler • 28. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansson: kogu ülekuumenemine suundub ehitusse

Foto: Andres Haabu
Ehitussektor on ülekuumenemise lävel. Riik peaks seda oma kulutustes arvesse võtma, et ei kannataks teiste sektorite ettevõtted ja majandus tervikuna, rääkis Eesti Panga president Ardo Hansson tänasel konverentsil Äriplaan 2018.

Hansson tõi välja, et hetkel on valitsussektori investeeringute kasv kontsentreeritud ehitussektorisse, samuti on ehitussektoril kõige suuremad ootused tööhõive osas.

Juba toimunud hõivatute arvu muutust kirjeldades ütles Hansson, et olukord ehitussektoris ei ole veel nii dramaatiline, nagu eelmise buumi ajal, kuid selle poole liikumas. „Siis liikusid inimesed põllumajandusest ja tööstusest ehitusse. Praegu ei ole seda veel juhtunud, aga liigub sinnapoole.“

Hansson soovitas valitsusel ehitusse tehtavaid investeeringuid tagasi tõmmata. „Me näeme küll palju valitsuse rahaga ehitatut, aga kui teised ettevõtted  ei saa seetõttu enam oma plaane teostada, viib see majanduse tasakaalust välja.“

Hanssoni sõnul peaks riigi fiskaalpoliitika olema majandust tasakaalustav jõud, sest erasektori investeeringud ja euroraha jõuavad ehitusse nagunii.

Hansson viitas korduvalt möödunud kümnendi buumile ja tõi välja, et 2007. aastal töötas Eesti majandus 10% üle oma potentsiaali, praegu oleme jõudnud punkti, kus Eesti majandus on üle oma potentsiaali 2%. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785