Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 15. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tutvu kutsekoolide õpikeskkonnaga kodust lahkumata

Foto: SA Innove
Valminud on kogu kutsekoolide virtuaaltuuridest, mis annavad interaktiivse ülevaate koolide õppehoonetest, masinapargist, erialadest ja õhustikust. Kodust lahkumata saab nüüd tutvuda koguni 31 kutsekooliga.

Virtuaaltuuridega saab tutvuda kutsehariduse infoportaalis SIIN. 

SA Innove kutsehariduse maine valdkonnajuhi Kristel Mõistuse sõnul on virtuaaltuuride projekti eesmärk tõsta esile kutsekoolide tänapäevast õpikeskkonda ja kõrgel tasemel masinaparki.

„Tahame virtuaaltuuridega näidata, et üle Eesti on väga palju ilusaid, eriilmelisi ja ajakohaste õppevahenditega kutsekoole, kust saab tugeva ja konkurentsivõimelise hariduse. Näiteks maalilise Võhandu jõe kaldal asuvas Räpina Aianduskoolis on kaasaegsed tingimused õppimiseks ka õppekasvuhoonetes ja -põldudel. Tallinna vanalinnas tegutseva Balletikooli treeningsaalid võimaldavad pakkuda kõrgtasemel klassikalise ja kaasaegse tantsu haridust,“ kirjeldas Mõistus üksikuid koole.

„Ning Võrumaa Kutsehariduskeskuse juures tegutsev üleriigiline puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskus TSENTER ja Tallinna Tööstushariduskeskuse töökojad on vaid üksikud näited meie kutsekoolide tehnilisest võimekusest,“ lisas Mõistus.

Kõik 31 virtuaaltuuri võimaldavad huvilisel kooliruume avastada 360-kraadise vaate abil, lisaks toetavad orienteerumist vaatepunktide menüü ning ruumide ja õppeprotsesside kirjeldused.

„Igasse virtuaaltuuri on valitud vähemalt kümme vaatepunkti, mis iseloomustavad iga kutsekooli õpetatavaid erialasid ja tugevusi kõige paremini,“ ütles Mõistus. Vastvalminud virtuaaltuurid on Mõistuse sõnul ka tunnustuseks kutseõppeasutuste, Eesti riigi ja Euroopa Liidu koostööle õpilastele tänapäevase ja tööturu ootustega kooskõlas oleva õpikeskkonna tagamisel. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785