Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kopli suunaline trammitee anti käiku

Foto: Wikipedia
Riigihankel edukaks osutunud TREF Nordil valmis rekonstrueeritud Kopli suunalise trammiliini taristu. Alates tänasest liiguvad trammid Tallinnas kõikidel liinidel graafikujärgselt. Kopli trammiliini rekonstrueerimine läks Tallinna linnale maksma ligi 20 miljonit eurot.

Kopli suunalise trammitee rekonstrueerimine kulges mitmes järgus. 2016. aasta 1. juunil alanud tööde käigus rekonstrueeriti täies mahus 16 kilomeetri pikkune rööbastee Viru Väljakust Kopli depooni.

Läinud aasta juunist augustini teostati ehitustööde esimene etapp Viru ringist Suur-Rannavärava teeni. Septembrist 2016 alustai Kopli suunalise trammitee ehitamist Balti jaamast Kopli depooni. Käesoleva aasta suvel valmis Skoone bastioni kõrvalt kulgev trammitee Suur-Rannavärava tänavast Balti jaamani.

Rekonstrueerimise käigus viidi rööpad kogu trammitee ulatuses betoonalusele, vahetati kontaktliin ning kandemastid. Lõigul Suur Rannaväravast Balti jaamani viidi trammitee Skoone bastionile lähemale. Kolme veoalajaama paigaldati uued seadmed, peatused said ooteplatvormid ning -kojad.

Sõiduteega ristumised muudeti ohutumaks, paigaldati foorid ning parandati liikluslogistilisi lahendusi. Kopli trammidepoo sai võimekuse parkida uusi CAF Urbos tramme.

Trammiteega piirnevate alade heakorrastamine ning tööd Kopli depoos jätkuvad kuni oktoobrini, teatas Tallinna linnavalitsus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785