Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitus veab majanduskasvu

Raivo Rand Mustamäe tervisekeskuse e
Autor: Andras Kralla
Ehitusettevõtjad näevad, et meie majanduse kuue aasta kiireimale kasvule vedanud ehitussektor võiks kasvada veelgi, samas näpistab seda valusamalt tööjõu puudus.

Eesti ehitusettevõtted ehitasid II kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes Eestis ja välisriikides kokku 18% rohkem.

Vaid Eesti ehitusturgu arvesse võttes kasvasid ehitusmahud 25%.

Teises kvartalis 5,7 protsendini tõusnud SKP kasvu panustas enim ehitus, mis oli teist kvartalit järjest üks kiiremini kasvav tegevusala. Ehitusettevõtjate sõnul kasvavad nii riigi kui ka erasektori tellitud mahud. Riigi poolt veab kasvu taristuehitus, mille jaoks investeeritakse kolme aasta jooksul 135 miljonit eurot.

Ehitusfirma Rand & Tuulberg üks omanikke Raivo Rand ütles Äripäevale, et tema jaoks on üllatav, et riigitellimuste kõrval on ka eratellimuste maht kasvanud ja kasvab veelgi.

Rand ütles, et arvestades kahte esimest kvartalit, tuleb aasta kindlasti hea. Buumiaegsetesse mahtudesse me aga veel jõudnud ei ole. „Ju see kasv tuleb, aga piduriteks saavad tööjõu ja võib-olla ka tehnika nappus, sest ega liiga suure varuga tehnikat keegi ette ei muretse," ütles ta ja lisas, et tükk aega on olnud kraanapõud.

"Tööjõuga tekivad suuremad probleemid,“ tõdes ta ja jätkas, et käed on tööd täis ka Soome ehitusfirmadel ning meie inimesed käivad endiselt Soome objektidel tööl. „Eks seda tuleb asendada kuskilt mujalt,“ ütles ta.

Loe täismahust artiklit Äripäevast.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785