Ehitus veab majanduskasvu

Raivo Rand Mustamäe tervisekeskuse e
Raivo Rand Mustamäe tervisekeskuse e

Ehitusettevõtjad näevad, et meie majanduse kuue aasta kiireimale kasvule vedanud ehitussektor võiks kasvada veelgi, samas näpistab seda valusamalt tööjõu puudus.

Teises kvartalis 5,7 protsendini tõusnud SKP kasvu panustas enim ehitus, mis oli teist kvartalit järjest üks kiiremini kasvav tegevusala. Ehitusettevõtjate sõnul kasvavad nii riigi kui ka erasektori tellitud mahud. Riigi poolt veab kasvu taristuehitus, mille jaoks investeeritakse kolme aasta jooksul 135 miljonit eurot.

Ehitusfirma Rand & Tuulberg üks omanikke Raivo Rand ütles Äripäevale, et tema jaoks on üllatav, et riigitellimuste kõrval on ka eratellimuste maht kasvanud ja kasvab veelgi.

Rand ütles, et arvestades kahte esimest kvartalit, tuleb aasta kindlasti hea. Buumiaegsetesse mahtudesse me aga veel jõudnud ei ole. „Ju see kasv tuleb, aga piduriteks saavad tööjõu ja võib-olla ka tehnika nappus, sest ega liiga suure varuga tehnikat keegi ette ei muretse," ütles ta ja lisas, et tükk aega on olnud kraanapõud.

"Tööjõuga tekivad suuremad probleemid,“ tõdes ta ja jätkas, et käed on tööd täis ka Soome ehitusfirmadel ning meie inimesed käivad endiselt Soome objektidel tööl. „Eks seda tuleb asendada kuskilt mujalt,“ ütles ta.

Loe täismahust artiklit Äripäevast.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed