Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 2. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enne ja pärast: Lutheri masinasaali teekond räämas tööstushoonest klantsitud ärimajaks

Lutheri Ärimaja projektijuht Arvo Kirotus ja objektijuht Hardy Ivask Nordeconist.
Foto: Raul Mee
Suve algul lõppesid ehitustööd endises Lutheri vabriku masinasaalis ja üürnikus eesotsas Äripäevaga kolisid hoonesse sisse. Suurest galeriist näed, milline oli olukord hoones enne ehitustööde algust, nende ajal ja kuidas näeb välja lõpptulemus.

9. augustil toimuval seminaril "Lutheri vabriku masinasaalist moodsaks ärimajaks" kuuled Aasta ehitajaks valitud Nordeconi projektijuhilt Arvo Kirotuselt, milliste väljakutsetega seadis ehitaja silmitsi sajandivanuste raudbetoontarinditega hoone. Ehitusel kogetud raskustest räägib objektijuht Hardy Ivask.

Arendaja vaatepunkti tutvustab Lutheri Ärimaja juhatuse liige Ramon Rask, muinsuskaitsja vaatest sellise hoone renoveerimisele kõneleb Artur Ümar Tallinna Linnaplaneerimise ametist.

Ringkäigul hoones näed oma silmaga, kuidas arhitektid Illimar Truverk ja Hanno Grossschmidt ning sisearhitekt Hannelore Kääramees on suutnud selle moodsaks ärikeskonnaks kujundada. 

Pane ennast seminarile kirja SIIN.

Loe pikemalt Lutheri masinasaali renoveerimise kohta SIIT. Ehituse ajal tehtud videot näed SIIT.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785