14. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus-Pärtle lasteaed pidas sarikapidu

Uus-Pärtle lasteaia 3D välisvaade.
Foto: Viimsi vallavalitsus
Sarikapärja tõid Viimsis asuva Uus-Pärtle lasteaia kõige kõrgemast tipust alla Viimsi abivallavanem Jan Trei ja ehitusfirma Nordlin juhatuse esimees Ülo Older.

Abivallavanem Jan Trei sõnul on hoone ehitus kulgenud plaanikohaselt. Piduliku sündmuse eesmärgiks oli kostitada ehitajaid, et tagada hoonele õnn ja luua head suhted majavaimuga, teatas vallavalitsus.

“Ehitajad on teinud väga head tööd. Meie uus lapsesõbralik lasteaiahoone on saavutanud oma välise näo ning nüüd jääb üle vaid sisetöödega tegutseda. Juba õige pea saavad lapsed uut maja kasutama hakata,” kommenteeris Trei.

Uus-Pärtle lasteaia valmimisel lisandub Viimsisse kuni 144 lasteaiakohta, mille hulgas on ka kümne erivajadusega lapse kohta. Kahekorruselisse hoonesse netopinnaga 1551 ruutmeetrit on planeeritud ruumid ka muusika-, kunsti- ja võimlemistundideks ning teraapiaks.

“Viimsi on jõudsalt kasvav vald, mida iseloomustab noorte perede rohkus. Vajadus lasteaiakohtade järele on aastast-aastasse kasvanud,” lisas Trei. 2017. aasta jaanuari seisuga oli Viimsis munitsipaallasteaia koha ootel umbes 300 last.

Hoone projekteerimisel on arvestatud energiatõhususega. Ehitis tuleb vormilt ümar, et välisseina pinda oleks võimalikult vähe. Suvekuudel on rühmaruumides tagatud mõistlik õhutemperatuur. Selleks on ümber hoone projekteeritud parajalt lai räästas, mis annab varju nii päikese kui ka vihma eest. Lisaks on akendel päikesekaitseklaasid.

Uus-Pärtle lasteaia hoone projekteeris Arhitektuurinurk OÜ. Eeskujuks võeti 2012. aastal Haabneeme alevikku Veiko Teini kavandi järgi ehitatud 144-kohaline Laanelinnu lasteaed, mis kompaktsuselt on ühtviisi nii funktsionaalne, energiasäästlik kui ka hubane ja lapsesõbralik. 1,7 miljonit eurot maksma mineva Uus-Pärtle lasteaia ehitab Nordlin Ehitus OÜ. Projekti kogumaksumusest 85% saab Viimsi vald EASi toetusena regionaalarengu fondi linnapiirkondade jätkusuutlikkuse meetmest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785