Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 29. mai 2017

Tartlastele teevad muret jalgratta- ja trammiteed

Autor: Veiko Tõkman
"Planeeringu avalikustamine tõi vägagi hästi välja murettekitavad teemad, millest olulisemateks kujunesid miljööga seotud küsimused ning Tartus kiiresti areneva jalgrattateede ja kõnniteede võrgustiku ülesehitus. Loomulikult leidis elavat tagasisidet ka trammiteede temaatika," rääkis Tart üldplaneeringu- ja arenguteenistuse juhataja Indrek Ranniku.

Tartu linna üldplaneering ja keskkonnamõju strateegilise hindamise aruanne olid avalikul väljapanekul 27. märtsist kuni 28. aprillini. Lisaks ülelinnalisele arutelule toimus erinevates linnaosades ka seitse piirkondlikku ja neli temaatilist arutelu, kus osales rohkelt huvilisi.

Avaliku väljapaneku ajal laekunud ettepanekutest lähtuvalt otsustati muuta planeeringulahendust kergliikluse, mitmete kruntide juhtotstarvete, miljööväärtuslike hoonestusalade piiride ja parkimispõhimõtete osas. Planeeringus otsustati mitte arvestada monorelsi kavandiga, trammitee osas otsustati jätkata hiljem teemaplaneeringuga.

Kokku laekus avaliku väljapaneku ajal üldplaneeringu kohta ettepanekuid ja vastuväiteid ligi sajalt esitajalt, kellelt saadud ettepanekute, nende analüüsi ja vastuvõetud seisukohtade põhjal on koostatud 175-leheküljeline dokument.

Ranniku sõnul ei ole planeering veel lõplikult valmis, vaid protsess jätkub. Tulemas on avalik arutelu, millele järgneb riiklik järelevalve ning seejärel jõuab planeering linnavolikokku kehtestamiseks.

Üldplaneeringu ja KSH aruande avaliku väljapaneku tulemuste avalikule arutelu toimub reedel, 9. juunil. 

Loe üldplaneeringu kohta pikemalt SIIT.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785