Fotod: vaata, kuidas avati Betoonimeister Tartu

Foto: InNomine

Betoonimeister taasavas 18. mail Tartu Vahi tehnopargis asuva betoonitehase. Et mitte teha kulutusi jäätmekäitlusele, vaid materjale taaskasutada, on Betoonimeister kõikidesse oma statsionaarsetesse tehastesse soetanud taaskasutusseadmed.

Kaubabetooni tootmisel ja transportimisel on pärast tööde lõppu tarvidus pesta kõiki seadmeid. Tihti tellitakse betooni väikese varuga, mõnikord juhtub äpardusi ja üle jäävad kogused on vahel väga suured. Ülejäävat betooni ja betoonimikserite pesemisest järgi jäävat tsemendist vett kanalisatsiooni ja loodusesse lasta ei saa. 

Utiliseeritav betoon töödeldakse koos pesuveega taaskasutusseadmes, kus mehaaniliselt eraldatakse pesuveest täitematerjal – liiv ja killustik. Aktiivsuse kaotanud tsement pumbatakse koos veega basseini, kus mikserid seda pidevalt segavad, et tsement ei saaks basseini põhja settida. Basseinis olevat vett kasutatakse uuesti betooni tootmiseks. Taaskasutusvesi on asendamatu põrandabetoonide retseptide koostamisel – pesuvee õige koguse lisamine vähendab pragude tekkimise riski, betoon on kiiremini ja paremini lihvitav.

Loe Betoonimeistri tehase taasavamisest pikemalt SIIT.

Betoonimeister Tartu juht Margus Mets ja Tartu vallavanem Aivar Soop.  
Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785