Autor: Eva Kiisler • 17. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu kõrgeim hoone tuleb linnapiirile

Foto: Roheline Park
Enam kui 66 000 ruutmeetri suuruse Rohelise Pargi äripargi tõmbenumbriks kavandatud 16-korruseline hoone asukoht Tartu linna ühe kõrgema koha peal teeb sellest absoluutkõrguselt Tartu kõige kõrgema.

23. mail toimub Kinnisvaraarenduse konverents. Pane ennast kirja SIIT!

Põllundusele-, metsandusele- ja aiandusele orienteeritud äripargi detailplaneering kehtestati 2007. aastal. Esimene hoone valmis Tartusse sissesõidul Tallinna maantee ääres mullu aprillis, tänavu aprillis sai nurgakivi teine hoone.

„Võimaliku kõrghoone rajamine äriparki sai paika pandud juba 2007.aastal koostatud detailplaneeringuga kui tegelikkuses ei olnud veel meil kui arendajatel täpselt selge, milline lõplik kontseptsioon kogu alale tekib,“ütles parki arendava Cesana Grupi juhatuse liige Tauri Sokk. 

"Mõte luua teemapark hakkas lõplikult ilmet võtma alles kaks aastat tagasi, selles valguses on areng olnud oluliselt kiirem kui kõrvaltvaatajale paistab." 

Pargi arhitektuurse lahenduse on koostanud arhitektuuribüroo Salto.

"Võimaliku kõrghoone kontseptsiooni leidsime alles aasta tagasi läbiviidud arhitektuurivõistlusel. Tulevikus Rohelise pargi keskele ehitatava hoone keskossa on läbi mitme korruse planeeritud elusa taimestikuga talveaed. Talveaia taimestik paistab valgustatuna läbi klaasfassaadi tulevikus nii päeval kui ka öösel kaugele ja see saab olema korralikuks visiitkaardiks Tartusse saabujale," rääkis Sokk.

„Sellise kõrghoone rajamine on arendajale korralik väljakutse, kuid arvestades võimalikku lõpptulemust ja väga suurt huvi vastava projekti vastu, siis oleme optimistlikult valmis projektiga edasi liikuma.“

Hoone valmimisaega arendaja veel välja kuulutanud ei ole. Hetkel on Tartu kõrgeim hoone 23-korruseline Tigutorn.

Äripindade arendustegevust hindas Sokk Tartus hetkel aktiivseks. „Samas oleme veendunud, et kui meie poolt arendatavasse parki luua keskkond, kus on klientidel hea olla, siis ei näe põhjust, miks peaks muretsema klientide nappuse üle,“  ütles ta.

„Luues alale ühtse arhitektuurse terviklahenduse, annab selline keskkond tuge kõikidele pargis tegutsevatele klientidele oma äri edendada ja arendada. Arvestades Tartu suurust, kus kesklinna saab loetud minutitega ning teades, et meie pargil on korralikud jalgrattaühendusteed ning toimiv ühistransport, siis ei peaks me liialt muretsema ka asjaolu üle, et park asub kesklinnast eemal.“

Tauri Sokk kõneleb Tartu kõrgeima hoone ja Rohelise Pargi äripargi arendusest 23. mail toimuval Kinnisvaraarenduse konverentsil. Pane ennast kirja SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785