Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 21. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

T1 nihutab linnasüdame Ülemistele

Foto: T1 Mall of Tallinn
Pooleteise aasta pärast Peterburi maantee alguses valmivast T1 Mall of Tallinn kaubandus- ja meelelahutuskeskusest saab koos transpordi sõlmpunkti ja peaukse ette rajatud linnaväljakuga tulevane linnasüda ja maamärk linna siluetil, kinnitab keskuse arendaja Pro Kapital Grupi juhatuse liige Allan Remmelkoor.

23. mail toimuval Kinnisvaraarenduse konverentsil räägime hetkel töös olevate mastaapsete arendusprojektide kujunemisloost, ehitamisest finantseerimisest ja lõpptarbijate leidmisest. T1 arendusest räägib Pro Kapital Grupi tegevjuht Allan Remmelkoor. 

Vaata kava ja pane ennast kirja SIIN.

Lisaks keskuse kõrvale kerkivale Rail Balticu terminalile peatuvad kompleksis kesklinna Lennujaamaga ühendavad trammid ja tulevikus ka Eesti sisesel marsruudil sõitvad bussid. Sinna on kavandatud merepinnast 120 meetri kõrgusele ulatuv vaateratas, 7000 m2 ehk jalgpalliväljakust suurem laste teadus- ja mänguala, seitsme meetriste lagedega restoranid ja kauplused, kino ja ökoturg.

„Pole saladus, et T1 arendamise ajalugu on üsna pikk. Esialgne projekt oli valmis juba 1999. aastal. Aga see seisis pikalt riiulis ning lõpuks me rebisime selle puruks, sest ei tahtnud ehitada ühte järjekordset tavalist kaubanduskeskust, milliseid on Tallinnas piisavalt,“ rääkis Remmelkoor.

„T1 Mall of Tallinn ei kavatsegi teistega võistelda ruutmeetrite nimel. Meile on oluline kompaktsus ja klientide mugavus. Tahame väärtustada inimeste aega ja pakkuda neile kilomeetrite läbimise asemel loogilist tervikut, kus keskus on kui osa avatud linnaruumist ühe katuse all elamuste, naudingute, meelelahutuse ja loomulikult klassikalise ostualaga,“ selgitas Remmelkoor.

Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas ütles, et Tartu maantee ja Peterburi tee piirkond on Tallinna üks kiiremini arenev piirkond. „Siia tuleb Tallinna värav – trammiühendus, bussiterminal, lennujaam – sellest saab üks meie pealinna süda, värav ja sõlmpunkt, mis toob kindlasti juurde uusi töökohti ja turiste,“ rääkis Aas.

"Sõlmpunkt, kus lennukite, rongide, busside ja trammide väravad otse Tallinna kesklinna külje all ristuvad, on põhjamaade ja Euroopa mõistes ainulaadne. Mujal on pealinnad juba nii terviklikult välja ehitatud, et kõikide transpordiliinide sidumine ühes konkreetses punktis on võimalik üksnes elu epitsentrist kaugel äärelinnas. Sellest sünergiast, mida uus keskus koos oma transpordisõlmega loob, ei kujune mitte ainult värav Tallinnasse, vaid värav Eestisse," rääkis Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi transpordi arengu ja investeeringute osakonna juhataja Indrek Gailan.

Pro Kapital Grupi  tegevjuht Allan Remmelkoor räägib T1 arendusest ja rahvusvahelise rahastusplatvormi TSSP kaudu rahastuse kaasamisest 23. mail toimuval Kinnisvaraarenduse konverentsil. Pane ennast kirja SIIN. 

        

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785