Eva Kiisler • 15 veebruar 2017

Suurim kaubanduspind valmib tänavu Mapril

Vaade peagi valmivale Balti jaama turule.   Foto: Mapri

Suurimaks kaubandus- ja teeninduspindade arenduseks, mis sel aastal valmib, on Mapri Ehitusel töös olev Balti jaama turg, selgus Uus Maa kinnisvarabüroo 2016. aasta II poole turuülevaatest.

Rekonstrueeritud Balti jaama turg avab uksed käesoleva aasta kevadel.

Turgu arendav Astri Grupp säilitab 19. sajandi algusest pärinevate ajalooliste Verneri laohoonete fassaadid. Kavandatud juurdeehitused toetavad olemasolevate hoonete arhitektoonikat ja võimendavad ning täiendavad seda. Kahele korrusele planeeritud turu esimesel korrusel hakkavad paiknema valdavalt toiduained ja talusaadused ning teisel tööstuskaubad. Lisaks saab turg endale mitmekesise tänavatoiduala. Turu kaubanduspinna pindala on 13 600 m2 ning ankurüürnikuks saab Selver.

Tänavu valmivate kaubanduspindade tippkolmikusse kuuluvad veel Bauhausi teine kaubamaja ja ESPAKi kaubamaja laiendus.

Kevadel Tallinnas Rocca al Mares valmivas Bauhausis on 11 000 m2 äripinda, ehituse peatöövõtjaks on Merko Ehitus.

ESPAKi  kaupluse juurdeehitus kerkis tuttavasse Veerenni kvartalisse. 10. veebruaril avatud kaupluse näol on tegu Eesti suurima vaid ehitusele spetsialiseerunud kaubamaja. Veidi üle 9700 m2 suuruse äripinnaga hoone valmis koostöös Maru kontserniga.  

Lisaks valmivad tänavu 7500-ruutmeetrise äripinnaga Nautica keskus, mille ehitajaks on Astlanda Ehitus, 6000-ruutmeetrise äripinnaga Haabersti Maxima XXX ja 3100-ruutmeetrise äripinnaga Tähesaju Selver. Tähesaju Selveri ehitustööd teeb Fund Ehitus.

Järgmisel aastal peaksid ehitusjärgus olevatest suurematest kaubandushoonetest valmima Peterburi tee algusesse kerkiv T1, mis toob turule 55 000 m2 üüripinda,  ning Admiraliteedibasseini ja Ahtri tänava vahele ehitatav Porto Franco. Viimases on 35 000 ruutmeetrit kaubanduspinda ja üle 31 000 ruutmeetri büroopinda.

Uus Maa kinnisvarabüroo turuülevaade sedastas, et tulenevalt tihedast konkurentsist ning müüjate nappusest uute kaubanduskeskuste arendusperioodid tulevikus pikenevad.

Loe Balti jaama turu ehituse kohta pikemalt SIIT ja Bauhausi ehituse kohta SIIT ja SIIT. 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785