Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 25. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riito saneerimiskava kinnitamine küsimärgi all

Foto: Andras Kralla
Katuste ja fassaadide ehitamisega tegelev OÜ Eksklusiivehitus andis kohtusse avalduse Facio järglase Riito saneerimiskava kinnitamata jätmiseks ja saneerimismenetluse lõpetamiseks, sest jäi võlausaldajate ringist välja.

"Saneerimisnõustaja väitis telefonitsi, et vaieldavaid nõudeid omavatele võlausaldajatele ei peagi teateid ja saneerimiskava saatma,“ ütles Eipre & Partnerite vandeadvokaat Raul Ainla, kes Eksklusiivehitust esindab. Eksklusiivehitus on Ainla sõnul Riito ligi 200 võlausaldaja ringist põhjuseta välja lükatud.

Eksklusiivehitus nõuab Riitolt kohtu kaudu 26 500 eurot, peale selle ka viivist, kirjutas Äripäev.

Riito saneerimisnõustaja Veikko Toomere ütles, et võlausaldajatele, kes ei ole saneerimiskavas ja kellega vaieldakse väljaspool saneerimist, ei pea saatma saneerimisteadet ega -kava.

Saneerimiskavasse ei saa kirja panna ettevõtet, mille nõudega saneeritav firma ei nõustu. „Näiteks ütleb ettevõte, et ei ole üldse võlgu või on võlgu oluliselt vähem. Saneerimiskavasse ei panda nõudeid, mille üle käib vaidlus,“ ütles Toomere. „Saneerimiskavasse nõude sissepanemisega Riito kaudselt tunnustaks seda nõuet.“

Raul Ainla on teisel seisukohal. Saneerimisseadus nõuab tema sõnul eranditeta kõigile võlausaldajatele saneerimisteate ja saneerimiskava projekti saatmist ning kui seda pole tehtud, siis on ühte võlausaldajat võrreldes teistega oluliselt halvemini koheldud.

Riito omanik Erik Liiv rääkis, et võlausaldajana ei ole nad arvestanud üksikuid ettevõtteid. „Segane aeg hakkab selja taha jääma. Pilt hakkab selginema. On välja joonistunud ettevõtete ring, kellega jätkame koostööd ja kellega on see katkenud. Paljudega oleme kokkuleppe sõlminud,“ rääkis Liiv.

Riito peab saneerimiskava kohtule esitama jaanuari viimasel päeval.

Loe täispikkuses artiklit Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785