Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 2. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks Riito alltöövõtjad pika ninaga jätab?

Foto: Andras Kralla
Riito Ehitusest lahkunud projektijuht Meelis Matt rääkis Äripäevale, miks ettevõttel on kombeks maksta vaid alltöövõtjaile, kes on nõus ka järgmistel objektidel kaasa lööma.

Matti sõnul põhjendas Riito Ehituse endine juhatuse liige Erik Liiv alltöövõtjatele maksmata jätmist vaatamata sellele, et tööd on korrektselt lõpetatud, asjaoluga, et ettevõttel ei ole raha.

"Põhjendused jäid nendesse raamidesse, et raha ei ole. Kui mõne teise objekti rahad tulevad, siis maksavad. Samas objektid, millega mina tegelesin, olid üldjuhul rahavoogude mõttes plussis ja kõik arved said tasutud, välja arvatud minu viimane objekt Riitos. Eks nad tõid ettekäändeks teisi objekte. Neid rahasid ei võetud objektipõhiselt, vaadati tervikut," rääkis Matt.

"Loomulikult need asjad on sihilikult tehtud, et võta uus objekt ja maksame vanad ära. Riitol on vaja tööressurssi, mida neil ehitusturul napib. Sihilikult maksmata jätmine… Sellega on nii ja naa. Keegi kogemata maksmata ei jäta, aga kas see tuleb ressursipuudusest või lihtsalt pahatahtlikkusest, ei oska ma öelda," sõnas ta.

Loe täispikkuses intervjuud Äripäevast. 

Vaata ka

Riito saneerimine küsimärgi all

Facio Ehituse pankrotimenetlus rauges

Toomas Tromp: ma pole pätt ega kaabakas

Facio vanad kombed uues kehas

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785