24. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas majatootja Timbeco Rootsi turule sisenes?

Timbeco Woodhouse OÜ ehitatud vanadekodu Rootsis
Foto: Timbeco Woodhouse
2015. aastal Rootsis vanadekodu ehitushanke võitnud Eesti majatootja Timbeco Woodhouse rajab nüüd sinna ka lasteaeda.

Timbeco Woodhouse on näide ettevõttest, mis tegutseb turuolukorrale vastavalt. Oluline osa selles on kindlasti ka meeskonnal, kes oskab muutusi ette näha. Just sellist taktikat kasutades sai Timbeco endale 2015. aastal võimaluse siseneda Rootsi turule, mille osas oldi mõtteid mõlgutatud juba mõnda aega.

Nagu paljud teisedki Eesti puitmajade tootjad, tegutseb ka Timbeco Woodhouse jõudsalt Norras. Mingil põhjusel pole aga kellelgi seni Rootsis suurt õnne olnud. Timbeco ettevõtlik müügijuht Oliver Immato otsustas aga hakata uurima võimalusi, kuidas ka sellele turule pääseda. „Proovisime infot koguda nii kontaktüritustelt, hangete keskkondadest ja veel paljudest kohtadest, kuid asjatult,“ rääkis Immato.

Rootsis külastati mitmeid ettevõtteid, samuti ka Faluni kohalikku omavalitsust. Just tänu sellele kohtumisele leidis Timbeco Woodhouse endale võimaluse siseneda Rootsi turule. Nimelt osales ettevõte 2015. aasta alguses riigihankel vanadekodu ehitamiseks.

Loe pikemalt Eesti Kaubandus-Tööstuskoja kommunikatsioonijuhi Epp Joala lugu Timbeco Woodhouse pääsemisest Rootsi turule Tööstusuudised.ee lehelt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785