Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 9. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Annelinna tänavavalgustus Tartus kaasajastatakse

Annelinna 1500 valgustuspunkti on plaanis vahetada kaasaegsete LED lampide vastu. Foto on illustratiivne.
Foto: Andras Kralla
Tartu linnavolikogu andis linnavalitsusele loa osaleda projektis, mille eemärk on kahe aasta jooksul kogu Annelinna tänavavalgustuse täielik ehk ligi 1500 valgustuspunkti rekonstrueerimine.

Tartu Annelinna elurajoonis elab orienteeruvalt kolmandik linna elanikkonnast, kuid sealne taristu, sealhulgas tänavavalgustus, on rajatud enamasti 30-40 aastat tagasi ning suures osas amortiseerunud. teatas Tartu linnavalitsus. ning Tartu linna kanda jääks ligi 800 tuhat eurot.

Nüüd kavatseb linn aastatel 2017-2019 kogu linnaosa tänavavalgustuse rekonstrueerida, vahetada olemasolevad valgustid distantsilt juhitavate ning hämardatavate LED lampide vastu ning uuendada valgustite postid ja kaabelduse,

Peamine eesmärk on märkimisväärne energiasääst tänavavalgustuses, aastas loodetakse kokku hoida kuni 450 MWh elektrit. Kaudsem eesmärk on vähendada kasvuhoonegaaside teket elektrienergia tootmises ja luua turvalisem elukeskkond Tartu linna suurimale kogukonnale.

Annelinna tänavavalgustuse projekt läheb maksma peaaegu 2,6 miljonit eurot, millest 1,8 miljonit peaks tulema Keskkonnainvesteeringute Keskuse vahendusel Euroopa Liidu struktuuritoetustest

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785