Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 9. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selguvad parimad puitehitised ja kinnisvaraguru

Eelmise aasta parim puithoone Pühajärve biokatlamaja, hoone arhitektuurse lahenduse töötas välja OÜ Alver Arhitektid. Biokatlamaja ehitas Vilcon Ehitus.
Foto: Martin Siplane
Täna ja homme Tallinnas toimuval traditsioonilisel puitarhitektuuri konverentsil kuulutatakse välja konkursi „Aasta Puitehitis 2016” võitjad. Homme, 10. novembril Tallinnas toimuval rahvusvahelisel kinnisvarakonverentsil selgub „Kinnisvara Guru 2016” tiitliga pärjatu.

Kultuurikatlas toimuval järjekorras kümnendal puitarhitektuuri konverents “Puit – homse elukeskkonna võti” toob Eestisse kokku arhitektid ning ehitusinsenerid üle maailma, kes jagavad maailma praktikat ja tendentse, mis võivad hoogustada Eesti metsa- ja puidutööstussektori arengut.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuht Henrik Välja nendib, et metsa- ja puidutööstus on üks Eesti kiiremini kasvava lisandväärtusega ning suurema käibega tööstusharusid. “Eesti metsa- ja puidusektori ettevõtted toodavad enam lisandväärtust kui kunagi varem. 2016. aasta I poolaasta tulemuste alusel moodustas metsa- ja puidusektori otsene lisandväärtus kogu Eesti esimese poolaasta lisandväärtusest 5,5% ning kogu SKPst 4,5%. Võrreldes möödunud aasta esimese poolaasta tulemustega on kasv tänavu suisa 5,9%, mis on oluliselt kiirem kasv kui Eesti majanduses tervikuna,” selgitas Välja ning lisas, et ka lähiaastate kasvu võib üsna kindlalt prognoosida tänu ekspordimahu kasvule.

Julgustamaks Eesti ettevõtjaid ning arhitekte uutest võimalustest ning suundadest kinni haarama, keskendub tänavune puitarhitektuuri konverents eelkõige puidust korrushoonete ehitamisele. Konverentsil astuvad üles arhitektid ja insenerid Saksamaalt, Suurbritanniast, Soomest, Lätist, Austriast ning Ameerika Ühendriikidest,  Eriilmeliste teemadena käsitletakse nii ristkihtliimpuidust konstruktsioonide kasutamist kortermaja projekteerimisel ning tehases toodetud puidust korrushoonete ehitamist. Lisaks astuvad konverentsil üles mitmed Eesti oma ala spetsialistid ning kuulutatakse välja konkursi Aasta Puitehitis 2016 võitjad.

Kinnisvarakonverentsil arutletakse, kas seisame uue buumi lävel

Sel neljapäeval, 10. novembril toimub Tallinnas rahvusvaheline kinnisvarakonverents, kus astuvad üles kinnisvaravaldkonna tippeksperdid nii Eestist kui mujalt Euroopast.

Konverentsi avab Eesti Panga president Hardo Hansson, peaesinejateks on Håkan Frisén, SEB Grupi ettevõtete panganduse valdkonna majandusprognoosi juht, Damian Harrington, Colliers International EMEA uuringute juht ning Andrew Smith, Catella AB partner.

Kinnisvaraliidud kuulutavad konverentsil välja parima ettevõtte, ettevõtja, spetsialisti või organisatsiooni, kes pälvib auhinna „Kinnisvara Guru 2016“. Auhinnaga tunnustatakse neid turuosalisi, kes on aasta jooksul silmnähtavalt ja positiivselt mõjutanud kinnisvarasektori arengut. Eelmise aasta kinnisvara guru tiitli ja auhinna pälvis Telliskivi Loomelinnak.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785