Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 25. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata galeriid: Harju Elekter asetas nurgakivi kahele hoonele

Suure tootmisettevõtte Stera Grupi kõrval saavad Harju Elektri arendatava Allika tööstuspargi uutes tootmis- ja laohoonetes end alates 2017. aasta kevadest sisse seada ka väiksemad ettevõtted.
Foto: Raul Mee
Läinud nädalal asetas Harju Elekter Saue lähedal Allika tööstuspargis nurgakivi kahele uuele hoonele, vahendab kinnisvarauudised.

Suure tootmisettevõtte Stera Grupi kõrval saavad Harju Elektri arendatava Allika tööstuspargi uutes tootmis- ja laohoonetes end alates 2017. aasta kevadest sisse seada ka väiksemad ettevõtted.

Allika Tööstuspargi arendaja Harju Elektrer ASi juht Andres Allikmäe ütles, et näeb tööstuspargi peamise eelisena head asukohta Paldiski maantee ääres ja suurepärast ühendust Tallinna ringtee ning Via Balticaga, samuti Tallinna ja Paldiski sadamatega.

Raudbetoonist hoone katusele ning fassaadidele paigaldatakse 130 kW võimsusega päikeseelektrijaam, samuti on hoone varustatud LED-valguslahendusega, efektiivse gaasil töötava kütte- ja jahutussüsteemi ning soojustagastusega ventilatsioonisüsteemidega.

Stera Grupi hoone esimeses etapis saab 2017. aasta suvel katuse alla 3700 m2 tootmis- ja laohoonet koos kontori- ja olmepindadega. 2018. aasta sügisel lisandub sellele veel 4900 m2.

Kesk- ja madalpinge elektri- ning automaatikaseadmete tootmise kõrval kinnisvaraarendusega tegelevale Harju Elektrile projekteeris uued hooned OÜ Architec. Ehitab AS Rand ja Tuulberg. Investeeringute maht küünib 8,2 miljoni euroni ning kaetakse omavahenditest ja pangalaenuga.

Täismahus on Harju Elekter Uute hoonete kohta võimalik lugeda kinnisvarauudsed.ee vahendusel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785