Tallinn otsib ruumilahendust peatänava ja mere vahelisele alale

Ideekonkurss puudutab plaanitava tulevase peatänava ja mere vahelisele ala kolme tänava ruumilise lahenduse leidmisest.
Ideekonkurss puudutab plaanitava tulevase peatänava ja mere vahelisele ala...

Tallinna linnavalitsus koostöös Eesti Arhitektuurikeskuse, Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Kultuurkapitaliga kuulutas välja ideekonkursi plaanitava tulevase peatänava ja mere vahelisele ala kolme tänava ruumilise lahenduse leidmiseks.

Arhitektuurivõistluse „Meri peatänava äärde“ eesmärk on parandada plaanitava peatänava ning mere ja sadamaala vahelist liikumiskeskkonda, tekitades kohalikele elanikele ja külalistele kutsuva ja hästi läbitava avaliku ruumi.

Ideekonkursiga soovitakse leida parim ruumiline, planeeringuline ja liikluslahendus Mere puiesteele, Hobujaama tänavale koos Paadi tänavaga ja Maneeži tänava pikendusele, mis tõstaks jalgsi ja jalgrattaga liikujate keskkonna uuele kvalitatiivsele tasemele ning avaks sadamapiirkonna linnakeskusele.

Ideekonkursi auhinnafondi suurus on kokku 30 000 eurot, võitja saab 15 000 eurot. Ideekonkursile saab pakkumisi esitada 12. jaanuari õhtuni.

Projekt on kaasrahastatav Euroopa Ühtekuuluvusfondist.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed