Autor: Sirje Rank • 28. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helsingi ehitusbuum katab napilt vajaduse

Suvine statistika näitas, et aastaga on Helsingis ja lähiümbruses uusi ehituslubasid väljastatud 15 000 ja alustatud ligi 16 000 uue korteri ehitamist.
Foto: Andras Kralla
Soome päevaleht Helsingin Sanomat kirjutab, et Helsingi korteripõud leeveneb vaid siis, kui praegune kiire uute elamispindade ehitustempo veel mitmeks aastaks püsima jääks, vahendab Äripäev.

Uusi kortereid valmib praegu aastatuhande algusest arvates rekordmahus. Suvine statistika näitas, et aastaga on Helsingis ja lähiümbruses uusi ehituslubasid väljastatud 15 000 ja alustatud ligi 16 000 uue korteri ehitamist. Vajadus on, et igal aastal valmiks vähemalt 6000 uut korterit, mullu oli see näitaja 4000.

Kui igal aastal valmiks 6000 uut korterit, saaks Helsingi elanike arv jätkata kasvamist 1-1,5% võrra aastas.

Plaan on aastaks aastaks 2019 Helsingisse ja pealinna lähiümbrusse  ehitada 60 000 uut korterit.

Riikliku uurimisinstituudi VTT analüütiku Tuukka Saarimaa sõnul ehitatakse pealinna piirkonnas praegu ikka veel liiga vähe. Nõudlus on selgelt pakkumisest suurem. Korterite hinnad on kõvasti kõrgemad kui ehitamise kulud. „Minu meelest peaksid poliitikud välja selgitama, mis takistab veelgi hoogsamat ehitamist,“ ütles ta.

Kõrged eluasemekulud vähendavad tööturu paindlikkust – see ei võimalda inimestel kolida sinna, kus on vabad töökohad, seisab Äripäeva artiklis.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785